Ágoston Béla: Szívtárogató / Notabook 1.

2024. 03. 17.

Ágoston Béla a kalandozások kora után visszatér a kamaszkori énjéhez és gitáron írt dalokból álló lemezt ad ki. A Budapest Vinyl kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében megjelent albumot a gyerekeinek ajánlja.

Egy pár éves interjúban próbáltuk összeszámolni Béla formációit, nem sikerült. Azóta sem állt meg, és most az avantgarde, jazz, hiphop, világzene és sok más után olyat csinált, ami eddig csak nyomokban volt található a zenéjében – „rendes” dalokat. Persze, teljesen rendesre nem sikerült – más dalos zenekarokhoz képest, akiknél egyféle hangszerelést és hangulatot hallunk egy lemezen (vagy egy életen át) itt minden dal más. Egy dolog szővi át végig – a Bélára mindig jellemző groteszk hozzáállás, amit a jószívű humora lágyít meg

„15 évesen kezdtem dalokat írni - gitárral. Eltelt 42 év, hogy újra bátran felvállaljam ezt a fajta világlátást.
A Notabook 1-be bekerültek fiókom alján porosodó ötletek, versek, évekkel ezelőtt elkészült dalok, melyek társakra vágytak, hogy csokorba szedve megjelenjenek.
Az albumon érezhető, hogy a „hallgatás” alatt jazzel, népzenével, világzenével, avantgarde rockkal, bábszínházi és színházi zeneírással, táncszínházzal, rajzfilmzenével és ilyesmi zenét játszó zenekarokkal foglalkoztam.
Köszönet a kiadónak, valamint az összes zenészbarátomnak, aki szerepel a lemezen.
Köszönet Glaser Péternek és Temesvári Balázsnak a színházi munkákkal együtt töltött órákért és itt hallható részletekért.
Köszönet az NKA-nak, hogy támogatott az anyag létrehozásában és Kirschner Péternek, aki segített hangszerelésben és zenészként is társam volt a stúdiómunka során.
Köszönet Rónai Gergelynek a fotóért, Mester Olga Líviának a borítóért.
Végül a cím Szívtárogató lett, mert ezt az albumot legfőképpen a gyerekeimnek ajánlom.”

Az albumot ITT tudod letölteni, ITT pedig megtalálod a streaming platformokon. 


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 05. 14.
Harmadik alkalommal rendezik meg Balassagyarmaton a Palóc Ligetben a Palóc Futamot június 15-én. A könnyűzenei tehetségkutató ezúttal számos kísérőprogrammal bővül,
2024. 05. 13.
A TikTok és az Instagram világában élő tizenévesek mellett a két huszonéves srác már veteránnak számít. Óriási online nézettség és Budapest Park – a 30-an túli öregek csak nézik ezt a jelenséget és nem értik :-)
2024. 05. 12.
Április 8-a és 18-a között került sor harmadik kalkuttai tanulmányutamra, most kifejezetten a baul fakír zene tanulmányozásával voltam elfoglalva. Közben felvettük ezt a Rabindranath Tagore szerzeményt.
2024. 04. 30.
"Nincs vissza" címmel új dallal, és hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt...
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink