29. Kaláka Fesztivál

2008. 06. 30.
Helyszín: Miskolc, Diósgyőr
Időpont: 2008. július 10-13.
 
29. alkalommal rendezik meg július második hétvégéjén Miskolc több helyszínén és a Diósgyőri várban a Kaláka Fesztivált, amely Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkfesztiválja.
A rendezvényen az elmúlt közel 30 év alatt valamennyi kontinensről jöttek előadók, és nézők is.
 
A programot minden évben úgy szerkesztik a szervezők, hogy bemutassak a folkzene sok-sok stílusát és irányzatát az autentikus népzenétől az énekelt versen, a folkjazz-en, blues-on, a folkrockon át a világzenéig.
 
A kicsiknek külön programot szerveznek szombat délelőtt Gyerekfesztivál címen.
 
Az idei program is nagyon színes lesz, igen izgalmas zenéket hallhat majd a közönség. Jönnek előadók Franciaországból, Spanyolországból, az USA-ból, Kubából, Angliából, Erdélyből autentikus parasztbanda, Szlovákiából egy verséneklő zenekar, valamint egy berlini, világzenét játszó együttes, amelynek német, ausztrál, orosz, amerikai és magyar tagjai vannak. Természetesen sok magyar fellépő is lesz, csak néhány név a műsorból: a névadó – házigazda Kaláka mellett, az idén 32 éves magyar népzenét játszó Tilinkó, a cigány folkot játszó Karaván Família, a régizenét játszó Musica Historica együttes Kobzos Kiss Tamással, Ferenczi György és a Rackajam, a Veszprémer Klezmer Band, és Lovasi András bemutatja új lemezét.
 
A fesztivállal kapcsolatos összes információ olvasható a www.kalakafesztival.hu honlapon.
 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink