Wolf Harmony Band - Szép vagy rózsám, mint a nap

2023. 02. 09.

Nem mindennapi zenei csemegébe kóstolhatnak bele mindazok, akik belehallgatnak a Wolf Harmony Band által kínált zenei finomságokba, melyeket a "Szép vagy Rózsám, mint a nap" című legfrissebb almumuk tartogat az ínyenc kostolóknak. A recept aránylag egyszerű, a hozzávalók a következők: mindenek előtt végy néhány nagyon képzett, minden hájjal megkent rutinos zenészt! Lakzikból, népi mulatságokból jól ismert magyar nóták mulatós dalok és saját szerzemények „friss ropogós” hegedűvel, zongorával, klarinéttel, szakszofonnal, harmónikával, brácsával, basszusgitárral és bőségesen gitárral nyakonöntve. 

Ezután keverd jól össze a különböző zenei ízléseket egy tálba, hagyd úgy tíz évet forrni, érlelődni és már el is készült a Wolt Harmony Band névre keresztelt ínycsiklandó zenei finomság. Élő hangszerek hallhatók ott, ahol manapság leginkább már csak egy „Mindenttudó Szinti” viszi a prímet. A Wolf Harmony Band valódi prímás zenekar. Elég megemlíteni Patai Zoltán nevét, aki nem akármilyen hegedű virtuóz, nevét világszerte ismerik, mára már fogalommá vált magasan kvalifikált zenész körökben. Csengő Róbert zongorán, Dani János gitár játékával, Seres Vilmos a legkülönbözőbb fúvós hangszereken (klarinét, szakszavon, harmonika), Kállai Géza basszusgitáron, valamint If. Farkas Zsolt brácsán teszi hozzá azt a több generációs hangszeres tudást, kollektív zenei emlékezetet, amit otthonról, a szülői házból és nem utolsó sorban füstös kávéházak cigányzenéjének dallamvilágából csempésztek közös főztjükbe a zenészek.

A Wolf Harmony Band 2012- ben alakult azzal a céllal, hogy szabadszellemű csodálatos harmoniáikkal megspékelt cigányzenéjüket, ötvözzék a legkülönbözőbb modern hangzásokkal, műfajokkal, a célból, hogy végeredményeként kifőzzenek valamit, valami újat, valami különlegeset. Farkas Zsolt a zenekar vezetője, szövegírőja és énekese már nevet is adott ennek a nem mindennapi ízkavalkádnak: „Világzenei örömzene”. Következő Dalok Galopp podcastunk vendégei a Civil Rádióban, pont a Wolf Harmony Band tagjai lesznek, mely műsor keretében talán fény derül még egy két kulisszatitokra a Farkas család boszorkánykonyhájának néhány eleddig még fel nem tárt titkos zugából…

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink