Versenyfelhívás

2006. 08. 18.
Versenyfelhívás
 
A Magyar Jazz Szövetség az idei évben harmadik alkalommal hirdeti meg zeneszerző és hangszerelő versenyét. A verseny célja, hogy új, eredeti jazz kompozíciók szülessenek hazai szerzőktől, valamint olyan új hangszerelések, melyek magyar szerzők munkáit dolgozzák fel.
 
A verseny két kategóriája a zeneszerzés és a hangszerelés.
A versenyben nevezési díj és korhatár nincs.
 
A pályázó benyújthat egy művet mindkét kategóriában, vagy különböző
darabokkal is indulhat mindkét kategóriában.
Zeneszerzés kategóriában pályázni csak olyan saját kompozícióval lehet, amely egy évnél nem régebbi, sem rádió, sem televízió felvételen nem rögzítették, és semmilyen hanghordozón nem jelent meg.
 
A hangszerelés kategóriában csak magyar szerző darabjára írt hangszereléssel lehet pályázni. Ebben az esetben a kompozícióra
egyéb megkötés nincs, de a hangszerelésre az előző kategória kritériumai érvényesek.
 
A versenyművek leadásának határideje: 2006.okt.25.
A versenyművek hossza: min.7 perc, max.10 perc.
 
Díjak:                  legjobb kompozíció:I.                    200.000Ft
                                                             II.                    150.000Ft
                                                             III.                            100.000Ft
                            legjobb big band hangszerelés     200.000Ft
                            legjobb combo hangszerelés        70.000Ft
 
A versenyműveket bemutató zenekarok összetétele min.septett, max. big band lehet.
Septett- pl.3 fúvós, 4 ritmushangszer
Big band – lsd. a mellékelt hangszerösszeállítást (BJO)                   
 
A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában két példányban; másolt, transzponált szólamokkal egy példányban
(esetleg demo anyaggal) együtt kell beadni lezárt borítékban személyesen legkésőbb 2006. október 25.-én 16 óráig, vagy postán
2006. október 25.-én 24 óráig a Magyar Jazz Szövetség címére:
1068 Budapest, Városligeti fasor 38. Tel.: 061- 479-5164.
A pályaműveket név nélkül, jeligével ellátott borítékban kell benyújtani, melyen fel van tüntetve az is, hogy a versenymű mely kategóriában indul ( zeneszerzés vagy hangszerelés, vagy esetleg mindkettő). A partitúrán a szólamokon kívül mellékelni kell egy lezárt normál méretű borítékban – melyre kívül szintén rá van írva a jelige – a versenyző adatait (név, lakcím, telefonszám, születési év). A boríték tartalmazzon egy nyilatkozatot a versenyzőtől, amely szerint a zeneszerzés kategóriában saját műről van szó, ill. mindkét kategóriában a benyújtott pályamű egy évnél nem régebbi, sem rádió, sem televízió felvételen nem rögzítették, és semmilyen hanghordozón nem jelent meg.
Az október végén tartandó válogatás eredményhirdetéséig a pályaművek titkosak, a döntőbe jutott pályaművek szerzőit írásban és telefonon értesítjük, és személyes megjelenésükre számítunk a döntőn.
A műveket a verseny döntőjében 2006.nov.24-én délután a Budapest Jazz Orchestra adja elő a KUSZA-ban (Délbudai Kulturális és Szórakoztató Központ), majd a zsűri értékelése után a díjnyertes darabok este elhangzanak a díjkiosztó gálakoncerten.
 
 
A Budapest Jazz Orchestra Hangszerösszeállítása:
 
1 Trombita, Szárnykürt - nem improvizál
2 Trombita, Szárnykürt
3 Trombita, Szárnykürt
4 Trombita, Szárnykürt - nem improvizál
 
1 Harsona
2 Harsona
3 Harsona
4 Basszus Harsona - nem improvizál
 
 
1 Alt szaxofon, szoprán szaxofon, pikoló, fuvola, alt fuvola
2 Alt szaxofon, szoprán szaxofon, klarinét
3 Tenor, szoprán szaxofon, klarinét
4 Tenor, szoprán szaxofon, klarinét
5 Bariton szaxofon, klarinét, basszus klarinét - nem improvizál
 
 
Gitár
Zongora
Nagybőgő, basszusgitár
Dob
 
Magyar Jazz Szövetség
Budapest, 1068 Városligeti fasor 38 .
tel: 00 36 1 479 5164   fax: 479 5172
www.jazzszovetseg.hu
 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink