V’73 archív felvételei és Dévényi Ádám életmű-válogatása először digitálisan

2023. 04. 26.

Moiras Records kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében jelentek meg a legendás magyar progresszív rock trió archív felvételei és sok ismert sláger szerzőjének a válogatása.

V’73: Seven Pieces for Keyboards, Bass Guitar and Drums


 

Törzshelyétől, a Volán klubtól kölcsönözte rövid nevének első felét a hetvenes évek legendás magyar progresszív rock triója. A szám pedig az alapítás évét jelzi. Együtt játszott itt Lerch István és Herpai Sándor (akik innen a V’Moto-Rockhoz igazoltak), valamint Sáfár József, a P. Box későbbi oszlopos tagja. Az együttes vérbeli progresszív hangulatú számai digitális formátumban mindmáig kiadatlanok maradtak.
A felvételek 1973-1976 között készültek a prog-rock trió koncertjein. ITT találod a digitális platformokon.

 
Dévényi Ádám: Elmúlik - jelen


 

Dévényi Ádám életmű-válogatása több évtizednyi alkotómunka gyümölcsét öleli fel. A dalszerző-énekes a Bikini együttes szövegírójaként vált ismertté, azonban a rockzenekar valójában a szerző kész dalait dolgozta át. Így olyan slágerek fűződnek Dévényihez, mint a Közeli helyeken, vagy az Adj helyet magad mellett. Pályatársai kimagasló tehetségként, korának kiemelkedő lírikusai közt tartották számon. Dévényi érzékeny dalköltői világa jól körbejárható válogatásunk segítségével.

ITT hallgatható meg a lemez a streaming platformokon.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 06. 06.
A Cimbiózis Trió és a Concerto Budapest égisze alatt működö Ligeti Ensemble közös lemeze, a Responses to Ligeti megkapta a Citizen Jazz ÉLU. Az album kiadója a BMC.
2024. 05. 27.
„Az ’Üvegvilág’ című kislemezem az eddigi életem átfogója. Igyekeztem belecsempészni olyan elemeket, amelyek örök életemre elkísérnek..."
2024. 05. 27.
Hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót június 9-én a Kobuci kertben.
2024. 05. 23.
A Fanfara Complexa moldvai csángó, román és cigány dallamokon alapuló, ritmusos tánczenét játszik. A balkáni hangulatú zene egy mára letűnni látszó falusi világ kissé eklektikus lakodalmi, báli hangulatát idézi.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink