V’73 archív felvételei és Dévényi Ádám életmű-válogatása először digitálisan

2023. 04. 26.

Moiras Records kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében jelentek meg a legendás magyar progresszív rock trió archív felvételei és sok ismert sláger szerzőjének a válogatása.

V’73: Seven Pieces for Keyboards, Bass Guitar and Drums


 

Törzshelyétől, a Volán klubtól kölcsönözte rövid nevének első felét a hetvenes évek legendás magyar progresszív rock triója. A szám pedig az alapítás évét jelzi. Együtt játszott itt Lerch István és Herpai Sándor (akik innen a V’Moto-Rockhoz igazoltak), valamint Sáfár József, a P. Box későbbi oszlopos tagja. Az együttes vérbeli progresszív hangulatú számai digitális formátumban mindmáig kiadatlanok maradtak.
A felvételek 1973-1976 között készültek a prog-rock trió koncertjein. ITT találod a digitális platformokon.

 
Dévényi Ádám: Elmúlik - jelen


 

Dévényi Ádám életmű-válogatása több évtizednyi alkotómunka gyümölcsét öleli fel. A dalszerző-énekes a Bikini együttes szövegírójaként vált ismertté, azonban a rockzenekar valójában a szerző kész dalait dolgozta át. Így olyan slágerek fűződnek Dévényihez, mint a Közeli helyeken, vagy az Adj helyet magad mellett. Pályatársai kimagasló tehetségként, korának kiemelkedő lírikusai közt tartották számon. Dévényi érzékeny dalköltői világa jól körbejárható válogatásunk segítségével.

ITT hallgatható meg a lemez a streaming platformokon.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 05. 24.
A Kossuth-díjas, Érdemes művész új albuma parádés zenészgárdát vonultat fel. A kitűzött cél: hangokkal gyógyítani.
2023. 09. 17.
A BMC Records két triólemezzel indítja az őszt: harmadik albumával jelentkezik a Daniel Erdmann alapította, közel tízéves Velvet Revolution, a Palotai Csaba új együttese, a Sunako pedig funk-transz beütésű albummal debütál.
2023. 09. 05.
Martonvásáron zárul az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat szeptember 17-én. A Fejér megyei kisvárosból indult hét éve a könnyűzenei verseny,
2023. 09. 05.
Leural a stressz, vagy életben tartanak az álmaid?   Szeptember tizenötödikén, pénteken érkezik a minőségi rock-bluest képviselő Tornóczky All Access (ifj. Tornóczky Ferenc, Nagy Ricsi, Temesi Berci, Zombori Atus) első albuma...  
2023. 09. 04.
Halott Kígyók, Holnaplányok, Kultivátor, Palánta, Plüssnapalm és a Piresian Beach megmondják a magukét, hangosan és a mai trendekkel nem törődve. A Trottel Records meghallotta és lemezre vette, a Dalok.hu pedig eljuttatja a digitális térbe.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink