The Carbonfools – „Bird in a Cage”

2023. 03. 05.

Egy kihívóan őszinte dalt jelentetett meg a "The Carbonfools" zenakar. A „Bird in a Cage” egy szerelmes dal, ami tendhagyó módon, nem rózsaszín szemüvegen keresztül szemléli a világot, hanem a féltékenység felől közelíti meg a témát. Mindezt fájdalmasan, szívbemarkolóan teszi, mégis felemelő a végkifejlet amolyan „carbonos”.

 

A tavaszi koncerteket ezzel az új dallal nyitja a már több mint két évtizede sikeres, magyar zenekar. Legközelebbi budapesti koncertjük május 28-án, Pünkösdkor lesz a Kobuci kertben, míg március 11-én Egerben, a 15. születésnapját ünneplő Agria Park díszkertjében lép fel a banda.

Természetesen ahány zenész, ahány ember annyi érzés, annyi nézőpont és élmény, így az sem csoda, hogy a csapaton belül mindenkinek kicsit, más és más jut eszébe a dallal kapcsolatban. A zenekar tagjai így kommetálták legújabb klipes nótájukat:

„A The Carbonfools mindig is preferált médium volt számomra, hogy kinyavajogjam a bánataimat, problémáimat vagy akár az örömömet. Zenészsors: dalban könnyebb elmondani, mi nyomja a lelkem." – meséli Titusz, a zenekar alapítója. 

„Ez egy nagyon kedves és intim dal, amit teljes egészében a Titusz írt. Természetesen a hiteles előadás feltétele, hogy értelmezzem a dalt, és ilyenkor jövök rá, hogy egy-egy témát hányféleképpen élhetünk meg. Izgalmas utazás ez számomra. Nem csak a dalban mélyülök el, hanem úgy érzem, hogy közben a szerzőt is jobban megismerem.” – tette hozzá az énekes, Fóris-Ferenczi Gábor.

Miklós Milán basszusgitáros szerint: „Ez a dal teljesen váratlanul bukkant fel Titusz szíve közepéből. Annyira kerek és szép az egész. Igazi mestermunka! Imádom!”

„Titusz tipikus húzása, amikor nem szól egy szót sem arról, hogy szépen csendben összerak egy ilyen gyönyörű dalt a háttérben. Párszor eljátszotta már, de mindig meg tud lepni.” – tette hozzá Gulyás Barna, gitáros.

Hámori Benedek, dobos egy másik, értelemszerűen egy „ritmikusabb” oldalról közelített: „Mindig szeretem, amikor kicsit megállunk és lelassulunk egy-egy lassabb, érzelmesebb dallal. Segít jobban elmélyülni magunkban. Úgy érzem, ez egy olyan dal, ami nemtől, kortól és élethelyzettől függetlenül egyaránt szerethető, értelmezhető.”

A dalhoz készült videó klip megálmodója és elkészítője ezúttal maga a zenekar alapítója Titusz volt, aki terve megvalósításához a manapság oly divatossá váló „mesterséges intelligenciát” hívta segítségül, amely mostanában legalább annyira foglalkoztatja, mint régen dédelgetett álma; profeszionális stúdiócuccok megépítése, összerakása, és rendszerbeállítása.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 04. 26.
Moiras Records kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében jelentek meg a legendás magyar progresszív rock trió archív felvételei és sok ismert sláger szerzőjének a válogatása.
2023. 05. 24.
A Kossuth-díjas, Érdemes művész új albuma parádés zenészgárdát vonultat fel. A kitűzött cél: hangokkal gyógyítani.
2023. 05. 19.
Különleges táncdalfesztivállal ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Katona József Színház társulata a Budapest Parkban, május 21- én.
2023. 05. 17.
A 70-es évek gazdag török pszichedelikus tradícióra építő Vedat Akdag színfolt a magyar tánczenei életben. A Katttarzis Productions és a Trottel Records kiadványát a Dalok.hu dobja be az online térbe.
2023. 05. 14.
A siófoki Plázs a Balaton buliközpontja, ahol nappal a felhőtlen strandolásé, este pedig a gondtalan bulizásé a terep és ez idén sem lesz másként: immáron a nyolcadik szezon veszi kezdetét a pünkösdi hétvégén.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink