The Anahit - #VÁLSÁGPOP

2023. 03. 21.

“Válságban írt popdalok, hogy egy picit elviselhetőbb legyen a napod” - új lemezzel jelentkezik a „The Anahit” zenekar. A popzenét a ritmusos R&B-vel vegyítő „The Anahit” elképesztően termékeny időszakát éli, most megjelenő „#VÁLSÁGPOP” című lemezük pedig egyfajta érzelmi hullámvasút. Egyrészről a hétköznapi, mindannyiunkat foglalkoztató témákat dolgozza fel, másrészt a motivációt egy egész különleges dolog, az egyre erősebb TikTokos közösségük adta hozzá. Az albumot február 11-én az A38 Hajón mutatta be a csapat óriási sikerrel.

Ha úgy vesszük, a most megjelenő nagylemez egy izgalmas kísérlet eredménye. A tavalyi évben ugyanis a „The Anahit” zenekar frontembere, Csányi Rita egy rendhagyó kihívás elé állította magát: hétről hétre új dalkezdeményt mutat be a TikTokon. Innentől pedig a közönségre van bízva annak sorsa - arra azonban ők sem számítottak, hogy rövid úton többszázezer kedvelést gyűjtenek be a kisvideókkal. Rita erről a következőképp mesél: “Imádok minden hétre új dalt és új tartalmat létrehozni, nekem ez boldoggá teszi az egész életemet. Azt hiszem, ha bármikor erőlködnöm kellene, akkor az már nem tudna hiteles maradni. Nyilván előfordul, hogy egy dal nem úgy sikerül, de pont ez a lényege ennek a videó sorozatnak, hogy nem kell, hogy minden tökéletes legyen. Elképesztően jó érzés ilyen erősen kapcsolódni a hallgatóinkhoz, abszolút figyeljük a reakcióikat. TikTok nélkül például sose derült volna ki, hogy tudok három nyelvű dalt írni.”

A „#VÁLSÁGPOP” lemez tehát egy dalcsokor, amiben keverednek a magyar, az angol és már a spanyol dalszövegek is, miközben olyan témákhoz nyúlnak, amik meghatározzák a hétköznapjainkat. Egyrészt megjelenik benne például az infláció, másrészt olyan trendi topikok is, mint a Netflix nagysikerű Wednesday sorozata. “Rengeteget olvasok, követem, hogy mi van a világban és Magyarországon. Például egy rosszabbfajta bulvár cikken úgy fel tudom húzni magam, hogy estére már kész is a dal. Mindig igyekszem naprakész lenni abban, hogy éppen mi foglalkoztatja az embereket. Ez nem is olyan nehéz feladat, hiszen engem is pont ezek a dolgok érdekelnek. 2022-ben olyan érzelmi hullámvasúton voltam, hogy hihetetlen. Voltam nagyon boldog, erős, vidám és voltam duván a padlón is. Ez, és az aktualitás kötik össze a dalokat a lemezen.” - meséli Rita.

Az album témáit alapvetően Rita hozta, a demo verziókat pedig a TikTok közösséggel osztotta meg. A neheze azonban csak ezután következett: a zenekar többi tagjával közösen tovább bontogatni az ötletet, és csapatmunkában befejezni a számot. Ennek eredményeként született meg a „#VÁLSÁGPOP”, ami egyfajta terápiás lemez is, de nem csak a zenekar számára. 
“Válság van, mindenki teljesen ki van bukva, mi pedig annyival tudunk segíteni az embereknek, hogy amikor a dalainkat hallgatják, vagy a koncertjeinken vannak, akkor ki tudják adni magukból ezt a feszültséget, és mosolyt tudunk csalni az arcukra. Ezért válságpop: válságban írt popdalok, hogy egy picit elviselhetőbb legyen a napod.”

Az anyagot február 11-én egy különleges koncerten élőben is meghallgathatták a rajongók az A38 Hajón, ahol különlegs fényekkel, izgalmas látvánnyal és olyan vendégekkel készültek e nem mindennapi lemezbemutató koncertre, mint egy amerikai tehetségkutatón, ahol a világ legjobb női basszusgitárosának kikiáltott Muck Éva, illetve a Rap.hu 2021-es Female Battle Aréna győztese ESTHA B. lépett fel a csapattal, tovább növelve a koncert szinvonalát. 

A próbák mellett a „The Anahit” maximum fordulatszámon pörög tovább, máris új dalokon dolgoznak. Terveik szerint hamarosan visszatérnek Lengyelországba is, ahol tavaly kétszer is teltházas klubkoncertet adtak két igazi helyi sztárénekes (Zalia és Daria Zawialow) előtt. 


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 04. 26.
Moiras Records kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében jelentek meg a legendás magyar progresszív rock trió archív felvételei és sok ismert sláger szerzőjének a válogatása.
2023. 05. 24.
A Kossuth-díjas, Érdemes művész új albuma parádés zenészgárdát vonultat fel. A kitűzött cél: hangokkal gyógyítani.
2023. 05. 19.
Különleges táncdalfesztivállal ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Katona József Színház társulata a Budapest Parkban, május 21- én.
2023. 05. 17.
A 70-es évek gazdag török pszichedelikus tradícióra építő Vedat Akdag színfolt a magyar tánczenei életben. A Katttarzis Productions és a Trottel Records kiadványát a Dalok.hu dobja be az online térbe.
2023. 05. 14.
A siófoki Plázs a Balaton buliközpontja, ahol nappal a felhőtlen strandolásé, este pedig a gondtalan bulizásé a terep és ez idén sem lesz másként: immáron a nyolcadik szezon veszi kezdetét a pünkösdi hétvégén.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink