Takáts Eszter és Molnár Zoltán Petőfi-dalai

2024. 02. 06.

Az előző podcastunkban DJ Bootsie Petőfi versek megzenésítéséről beszélgettünk, most folytatjuk a sorozatot egészen más stílussal.
Fél éve jelent meg Takáts Eszter Molnár Zoltánnal közös lemeze "Jönnek csodák" címmel, ezt írtuk róla: "A népdalokhoz áll a legközelebb ez az egyáltalán nem népzenés album, azzal, hogy tiszta. A trendi zenék korában egy ilyen időtlen anyag simogató, frissítő hatással bír, kinyitja lelkünket. 

"Az Éjjelben Eszter azon oldala domborodik ki, amivel a klasszikus és időtlen magyar popdalok világához kapcsolódik, új érzelmi-tudati dimenziókat és hangzásokat hozzárendelve. Petőfi, mint dalszerzőtárs tán sosem volt még ennyire releváns… 
A Jönnek csodák lemezen megjelent Szép csillag című Eszti szerzemény Petőfi Sándor: Érik a gabona című versével kibővítve nyerte el új formáját. A dal finomívű hangszereléssel, keleti ízekkel és ritmusokkal szőtt ambient tereiben Eszti hangja éteri átéléssel emeli magasba a természetközeliség létfontosságát." - írt a Lángoló az új dalokról. 

A dalok a Petőfi Felhő Pályázat támogatásában részesültek.
Esztert legközelebb február 24-én láthatjuk Budapesten az 101 Klubban.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink