Színes és nívós szezon nyitó hétvége - Budapest Park 2024

2024. 02. 24.

Félidő van: a Karácsony és a leghosszabb nyári fesztivál újra megnyitott kapuihoz vezető út feléhez értünk az idővonalon. Még csak február közepét mutatja a naptár, de már eddig is több tavasz kóstolóval ajándékozott meg minket az év végi  langyos napok után  a 2024-es év eddigi időjárása is. Januári 15-20  fokok, februári  verőfény? A sok tekintetben aggasztó klíma káosz terén bizony, ez a valóság. De a Fábián Juli téren viszont akár ezt is elfelejtheted a Budapest Park régi szlogenjére gondolva, s belépéskor tényleg kint hagyhatod a valóságot, és az odáig esetleg elkísérő  hangulat  stimuláló "barátaidat", jobb esetben a bicajodat.

Az  immáron  télen is, de sportosra  váltva üzemelő Budapest Park még épphogy csak elbúcsúztatta a sok éve sikeres kori szezonját, de már szinte teljes a tavasztól őszig tartó zenei program repertoárja. Ahogy az itt megszokott, visszatérő és új fellépőkből bőséges a kínálat, magyarok és külföldiek egyaránt randiznak rajongóikkal.

Aki teheti, még most pörgesse végig a program füzetet, ugyanis a teltház bajnok BpP bizony nem tartogat "last minute" jegyeket, s az események előtt akár már 3-4 héttel sincs szabad belépő a számodra kedves fellépő, akár a top kedvenced koncertjére.  

https://www.budapestpark.hu/#tickets

A nyitó hétvége  három estéje során  kettőn kiváló hazai zenekarokkal,  a harmadik pedig egy már ismert rap őrület 2. kiadásának résztvevőivel  együtt  több tucatnyi szinpadi szereplőt vonultat fel a főváros legnagyobb  állandó szabadtéri rendezvény helyszíne:

április 25.  -  BLAHALOUISIANA
április 26.  -  HONEYBEAST *
április 27.  - Rapgalaxis Őrzői   Vol. 2

Kétségen  kívül a színes indítás  valódi  tavasz  köszöntőnek  lesz tekinthető. S onnantól  őszig a  gépezet  meg sem  áll, hétről-hétre  önti  magából a  program és élmény  lehetőség  dömpinget. Különösen annak ajánljuk, aki  még nem látta élőben a  helyet, mert ilyen  kolosszeumot máshol biztosan nem látott. Talán a kialakulása is jelentős arányban ad hozzá az itt érzékelhető különleges hangulathoz.

Kedvcsináló képeink a  kiváló és zseniális Honey Beast  2021. nyári "parkolásán" készültek. Jelen ajánlónk nem fizetett hirdetés, hanem teljes mértékben önkéntes hozzájárulás a hazai zenész társadalom és élő zenei kultúra  életben maradásához, fejlődő működéséhez. 

(szerző:  Ruthner Oszkár /  o.c.foto) 
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
2024. 03. 31.
Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra.
2024. 03. 18.
"Sosem élveztem még annyira a számírást. Volt, hogy egész furcsa ötletek is jöttek, de voltam elég bátor, hogy kibontsam". Új magyar-osztrák jazz album a BMC kiadásában.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink