Szesztay Dávid új lemeze - Menekültem ki a könyvből, amit írtam

2023. 10. 27.

A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.

Ideértem, legalulra 
Elegem lett, kiborultam 
A fazékból menekültem 
Hív a tenger, hív a tenger! 
Menekültem ki a könyvből 
Amit írtam, de csak gyötör 
Megálmodtam, tűzre vele 
Jobb lesz nekem 
nem lenni benne

„Hív a tenger”

Dávid: „Azt hiszem, valahol mélyen bennem mottója is lett ennek a lemeznek, hogy felvállaljam benne a saját gyengeségeimet, vagy elgyengüléseimet, ezért úgy érzem ki is rajzolódik némileg egyféle ingázás a megtalált békesség és a zaklatott állapotok között. Ha summáznom kellene, azt mondanám, a Félek nem félni az elengedésről szól, és az ezzel járó görcsökkel való megküzdésről.” 

Képzelek tárgyakat itt a ködbe 
Félek ha mozdulok ütközöm 
Élesen fekszenek itt a ködben 
Félek ha táncolok ütközöm 
Csak azért is a ködbe szaladok 
Csak azért is a ködbe szaladok

„Félek nem félni

Minden hangszeren, beleértve a dobokat, Dávid játszik, aki fel is vette és megkeverte az albumot. Azt az embert, aki sok hangszeren játszik, multiinstrumentalisának hívnak, de arra, aki ezen felül képes hangmérnöki és produceri funkciókat is ellátni – még nincs szó 😊

Azért akad néhány vendégzenész, aki színesíti a hangzást: Pribay Valéria csellón, Szesztay Lili Virág (Dávid lánya) hegedűn, Szabó Dániel cimbalmon, Babcsán Bence szaxofonon, Kiss Árpád trombitán és Abbas Murad harsonán. A mastert Fényvesi Márton készítette.


Ma párás a szív 
Színészeket nézek 
És érzem, szerettem ezt 
A hangokkal bélelt 
Apró időt 
Amit együtt megéltünk 
Nincs már jövőnk 
Tik tak, 
tik tak 

"Tik tak"

Dávid: „Az egész megjelenés számomra legizgalmasabb momentuma, hogy újra zenekarral játszhatom el a dalokat. Olyan társakat találtam, akiket azt hiszem, megszólított a zeném, nagyon lelkesen álltak a feladathoz az elejétől fogva. A november 2-i lemezbemutató koncert egyben az elmúlt öt éves időszak megünneplése is lesz, hiszen pontosan öt éve jelent meg az első szólólemezem, a Dalok bentre. Ennek megfelelően nem csak az új lemezre fogunk fókuszálni a koncert során, hanem az összes eddigi album legemlékezetesebb dalait is eljátsszuk majd.” 

Elővételes jegyek még kaphatók: 
https://tixa.hu/szesztay_david_lemezbemutato
Esemény: 
https://fb.me/e/17lwdXmVI
 

Az albumot ITT tudod letölteni CD minőségben is.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink