Spotify promóciós lehetőségei

2020. 10. 07.

Folytatjuk a digitális zenei ismeretterjesztő sorozatunkat. Korábban írtunk a Spotify for Artists alkalmazásról, a Facebook zenei tartalomra vonatkozó változásairól és a magyar szerkesztői playlistekről a Spotify-on. Ha a Dalok.hu partnere leszel - ránk bízod a zenéd terjesztését - még több hasznos információt kaphatsz elsőként.

A több mint 200 millió követővel rendelkező Spotify kiválóan alkalmas zenéd promotálására.
Sokféleképpen növelheted felvételeid elérését, de alapszabály, hogy aktívnak kell lenned és rendszeresen használnod a platform adta lehetőségeket. A Dalok.hu szerkesztői összegyűjtöttek néhány promóciós lehetőséget számodra.

Szerkesztői playlistek

Felvételeidet ajánlhatod a szerkesztői playlistekre.  "Pitch a song" funkcióval tudod a zenédet a Spotify zenei szerkesztőinek figyelmébe ajánlani. Felvételed kiválasztása a Spotify zenei szerkesztőin múlik. Fontos, hogy Artist profilonként csak egy felvétel ajánlható egyszerre, és hogy időben küldd el, ideális esetben megjelenés előtt 6 héttel. 
Tudj meg többet. 


Beágyazás, audio hirdetés

Lehetőséged van beágyazni playlisteket, widgetet weboldaladba, blogodba. 
Részletes információt kapsz a Spotify for Developers felületen a fontosabb platformokra történő beágyazásról (Facebook, Twitter, Wordpress, Tumblr, SquareSpace stb.) 
Reklámozhatod új kiadványodat vagy közelgő koncertedet testre szabott audio hirdetésekkel a Spotify Ad Studio-ban. 

Közösségi média 

A közösségi média segítségével ösztönözheted rajongóidat, hogy kövessenek a Spotify-on. A Spotify értesíti őket, ha új zenét jelentetsz meg és amikor a környéken turnézol. A Spotify sok hasznos tippet ad a közösségi média használatáról, többek  között összeállított egy általános stratégiát. 

 
Game Plan

Hasznos videók gyűjteménye , ahol sokat tudhatsz meg a közönség eléréséről, playlistekről, statisztikák kezeléséről és sok mindenről, ami egy zenésznek fontos lehet a digitális korban.
Rövid videókban tippeket, trükköket osztanak meg veled például arról, hogyan építsd fel az artist profilodat, vagy hogyan ismerd meg közönséged ízlését https://artists.spotify.com/videos/the-game-plan/understand-your-audience.  Zenészektől hallhatsz a turnétervezésről, hogyan teremts közelebbi kapcsolatot közönségeddel, vagy zenéd terjesztésének üzleti vonatkozásáról.  De találsz itt segítséget közösségi média kampány tervezéshez, digitális kampányok indításához, és ahhoz, hogyan igazodj el zenéd adataiban  (hallgatottság, playlistek, közönséged által  kedvelt dalok stb.)

Spotify blog 

Érdemes feliratkozni a Spotify saját blogjára, ahol tippek, trükkök mellett találsz zenei és zeneipari híreket, és részletes infokat a Spotify által kínált különböző lehetőségekről (Spotify Ad Studio, Spotify for Artists, Spotify for Developers stb.)


FIGYELEM!
Sok cég küld zenészeknek, kiadóknak ajánlatokat arra, hogy megsokszorozzák követőiket a Spotify-on. Ezek általában nem megengedett módszerekkel dolgoznak, aminek eredménye az, hogy a Spotify eltávolítja a zenét, amelyet ilyen módon próbálnak kiemelni. Ne fizessetek ilyen cégeknek, hosszú procedúra visszaállítani a zenéteket egy ilyen művelet után, sokszor nem is lehetséges!

Kép: Blogtrepreneur

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink