ShakuEcho világa

2008. 01. 03.

Sokak számára már nem ismeretlen ez a különös név, ami egyébként valódi jelentéssel is bír: ez egy japán fuvola, a shakuhaci elektronikusan feldolgozott sample hangjának a fantázianeve...

Az együttes 2006-ban alakult, különlegessége, hogy tagjai a színházi világból érkeztek: Botos Éva énekel, Horgas Ádám zenét és szöveget ír. Koncertjeik alkalmával velük énekel még: Márkus Melinda, Mórocz Adrienn és Molnár Niki is. A magas színvonalú és látványos műsort Olter Wanda (az egykori Megatáncos) tánca és koreográfiái fokozzák.  2007-ben jelent meg első albumuk Egy világ címmel. A CD-n 15 dal és mellékelve az összes dalszöveg megtalálható.

2007. december 15-n, mint egy elő karácsonyi meglepetésként a zenekar ismét teltházas látványkoncertet adott az Új színházban két vadonatúj dallal fűszerezve az estet (Karácsony, Reklám). A koncert során Botos Éva sokszínű hangja, ha kellett fátyolosan, energikusan, olykor dinamikusan szólalt meg több stílusban is. Hallhattunk pop, reggi, word, jazz stílusjegyeket is, amiket Horgas Ádám hol érzelmekkel teli, humoros, ironikus szövegei tettek még érdekesebbé.
Ha ezek után a közönségnek maradt szabad kapacitása, elmerülhetett Olter Wanda táncában, aki szintén biztos tudással csapong a stílusok között. Vagy rácsodálkozhatott a különleges díszletekre, amik a látványt fokozták. Láthattunk óriási tojásból kikelő angyalt, sámánt, szoknya-kávézót. Befejezésül mindenképp említést érdemelnek a vokalista lányokról, akik szintén aktív résztvevői voltak a Botos Éva Horgas Ádám által megálmodott Világnak.

Azok, akik idén lemaradtak erről a magával ragadó forgatagról, 2008. január 22-n bepótolhatják elmaradásukat. A ShakuEcho ismét az Új színházba viszi különös világát. Mindenkinek ajánlom.

J.Zsuzska & Audrey  /Zene.hu/
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink