Schmidt Vera: Ne bántsd őt!

2006. 06. 20.
Elkészült a második kislemez és videoklip Schmidt Vera debütáló, Nézhetnélek című lemezéhez.
A Last One Out Records gondozásában tavaly megjelent lemezről (www.dalok.hu/schmidtvera) ez lesz az utolsó kislemezre másolt dal, hiszen Vera és zenekara illetve az első lemez producere, Jamie Winchester (www.dalok.hu/jamiewinchesterhrutkarobert) már az új, ősszel megjelenő második lemez munkálatait készítik elő. De ne szaladjunk előre!
A „Ne bántsd őt!” című dal a már megjelent lemez második tétele, melyben Vera az emberek ridegsége, másiktól való idegenkedése, előítéletei ellen szólal fel. Ez nem egy programdal, mely a választások körüli hajcihőhöz, vagy bármilyen aktuális eseményhez kapcsolódik, hanem egy általános rossz emberi tulajdonságra próbálja felhívni a figyelmet.
 
„Ez [a dal] is több dal hallgatásából született. India Arie - Can I walk with You c. dalának pengetéséből jött az üteme (ha valaki esetleg nem találna hasonlóságot, nem lepődnék meg rajta), átfutott rajtam, kicsit alakítottam, megtalálva ezzel a magam pengetési stílusát. Aztán ahogy sokszor megtörténik, hogy ilyenkor beugrik egy gondolat, egy mondanivaló, egy szösszenet... Valami ilyesmi volt: ...hiszen őt is szereti valaki valamiért... ha csak egy kicsit is betekinthetnék háza ablakán, ahogy felkapja gyerekeit, és megpörgeti őket, vagy ahogy készít ajándékot valakinek, ahogy nevet tiszta szívéből... ha meglátnám, mikor a könnyei hullanak, vagy látnám, milyen helyzetben is van valójában, talán egészen másként látnám őt... megérteném, miért lépte ezt, miért mondta azt... talán, ő is meghalna valakiért...”
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink