Rokkka - Zengő kékség (Nagy László és Szécsi Margit megzenésített versei)

2021. 07. 25.

A Rokkka zenekar autentikus népzenével és világzenével ötvözi a magyar irodalom alkotásait, keresve a műfajok közötti átjárhatóságot, érzékenyen harmonizálva és bátran újrahangszerelve a zene és költészet keresztmetszeteit. 
A Rokkka zenekar célja a kapcsolat keresés az autentikus népzene és a modern "könnyűzenei műfajok között mind dallam világban, harmóniákban, mind tartalmi szempontból. Ezáltal feszegetni ezen műfajok határait. 
A napokban jelent meg a Dalok.hu terjesztésében a Zengő kékség című albumuk, amely Nagy László és Szécsi Margit megzenésített verseit tartalmazza. ITT tudod letölteni. ITT pedig az elérhetősége más platformokon.

A lemezbemutatót Iszkázon, Nagy László szülőházának udvarán, a költő születésnapjának ünneplésén tartották. 
Benedek Krisztina, a zenekar énekesnője ezt mesélte Nagy László: Ősszel c. verse feldolgozásáról.

"Ennél a versnél rögtön éreztem egy súlyos belső dobogást, a dallamra fűzött betűk olyan szabályosan vonultak és gyarapodtak szavakká, mintha letűnt idők kötelező majálisain menetelnénk. Azonnal rögzíteni kellett, mert elsőre ez a verzió született, ami a felvételen is hallható. Minden zenésztársam egy szempillantás alatt csatlakozott hozzám, együtt mentünk a Fényes szelek ifjaival, Nagy Lászlóval és a többiekkel...: "Serényedem egyre, így vagyok erős, csak gyümölcsözésben lehetek én hős, olyan fa, mely bírja, ha a jég ömöl, az én szelid szívem nem fél semmitől." ...Szelíden ritmizálva, zenével mantrázva, hogy bennünk is van erő és tenniakarás. 
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink