Red One House - Elveszett idő

2021. 12. 13.

A napokban adta ki negyedik kislemezét az utcazene fesztiválok közönség díjas hokum blues-rock bandája, a Red One House. Az Elveszett idő címmel megjelent hanglemez ismét egy zeneileg színes blues-rock album, viszont a mondanivalóját tekintve most az elgondolkodtató, érzelmes szövegek kerültek inkább előtérbe, a zenekartól eddig megszokott szórakoztató témáktól eltérően. Az alábbiakban a veresegyházi formáció gitárosa, Pál Zoltán Márk mutatja be a négyszámos lemezt. 

Az együttes eddig megjelent hanganyagai, így az Elveszett idő is egy konkrét témát jár körül, mégpedig a szerelmet. A dalok ezt a két ember közötti érzelmi köteléket, minden egyes szerzeményben különböző élethelyzetekben villantja fel. Mivel a számok történetileg egymásra épülnek, így a végén egy emberi sors tárul elénk, ami akár a sajátunk is lehetne. 

A Mindig várok rád a lemez nyitódala, amely egy beteljesületlen, plátói kapcsolatot jelenít meg. Sokan vágyódnak éveken keresztül a nagy Ő után, mutatják őszinte, kendőzetlen érzelmeiket felé, de ennek ellenére szerelmünk viszonzatlan marad. Nem maradt más, csak a remény!  Zenei stílusát tekintve gitárcentrikus blues-rock ballada, ahol még a szólógitár is szó szerint sír.
A következő nóta, a Csak a mának élj, ami arról szól, hogy ne feledkezzünk bele ebbe a reményvesztett állapotba, hanem kezdjük el élni, élvezzük az életet. Legyünk nyitottak a világra, és a végén úgyis megtaláljuk a boldogságot. Ami a hangzást illeti, a dal a southern rock stílusjegyeit hordozza, karakteres riff és bluesos slideok ötvözete. Érdekessége, hogy a zenekar videóblog sorozatából (#Hangszermustra) már megismert szivardobozgitár is hallható a számban.

A harmadik szerzemény, a Tévedtem egy elhidegült, kiüresedett szerelemről szól, ahol tova tűntek a lángoló érzések, csak maga a szeretet maradt. Itt már megjelenik a boldogság máshol keresése, amely egyenes út a megcsaláshoz, és végül a szakításhoz. A nóta stílusa könnyed, dallamos pop-rock dal funky elemekkel, szövegeléssel és slágeres refrénnel vegyítve. 
Az Elveszett idő a lemez utolsó, egyben címadó száma, ahol ismét borongós, lehangolt lelkiállapotba kerülünk.  Vágyakozva tekintünk a múltba, a régi szerelmünket szeretnénk visszakapni, de az élet elválasztotta tőlünk, és Ő már más oldalán találta meg a boldogságot. Ebben a lírikus hangvételű dalban a 12 húros akusztikus gitár mellett hegedű és cselló is helyet kapott.

Zenekari tagok:
Vida Kriszta – ének
Meleg Dezső – gitár
Pál Zoltán Márk – gitár
Richter „Sördög” Tibor – basszusgitár
Héjja Balázs – dob

Az albumot ITT tudod letölteni.

 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink