Pókarácsony

2008. 12. 15.
Házigazda:
Póka Egon Experience
 
Vendégek:
Charlie, Hobo, Deák Bill Gyula, Ganxta Zolee, Ferenczi György
 Keresztes Ildikó, Döme Dezső, Fekete-Kovács Kornél
 
December 25-én a szokásos Hobo Karácsony helyett a tradíciókat folytatva, de némiképp meg is haladva, Pókarácsony címmel rendeznek egy nagyszabású blues-rock fiestát a Petőfi Csarnokban. Másfél évtizeddel ezelőtt egyébként már tartottak egy hasonló elnevezésű rendezvényt, akkor Póka Egon az akkor a még működő Globe színpadára hívta össze zenészbarátait, hogy együtt muzsikáljanak egy jót a szeretet ünnepe apropóján. 

Hazánk legismertebb basszusgitárosa idén Karácsonykor a PeCsában szintén jeles társasággal ad majd koncertet, ahol a HBB rajongói, valamint a jófajta blues és rockzene kedvelői ezúttal sem csalódnak majd.
Az este házigazdája Egon és tanítványai (ifj. Tornóczky Ferenc és Szakadáti Mátyás), vagyis a Póka Egon Experience. A trió Jimi Hendrix dalokból játszik néhányat, az est vendégei is egy-egy Hendrix-nótával tisztelegnek a rocklegenda emléke előtt, de természetesen mindenki a saját repertoárjából is válogat.
Egon múltja is megelevenedik - megidézik Charlie-val közös zenekarukat, az Olympiát, felhangzanak Deák Bill Gyula régebbi, általa írt szólólemezeinek számai. Ganxta Döglégyet illendőségből visszahívta, hiszen olykor a Kartellben is vendégeskedett, Keresztes Ildikóval Szekeres Tamás zenekarában dolgoztak együtt. Ferenczi Gyuri több formációt is szolgál majd herflijével, s Fekete-Kovács Kornél is beszáll pár dalra.
A végén pedig egy hosszabb blokk erejéig összeáll a ’80-as évek Hobo Blues Bandjének magja, Hobóval, Billel, Döme Dezsővel.
Cseppet sem mellesleg, hogy a színpadon az ország legjobb hang- és fénytechikáját felvonultatva különleges audió-vizuális showra lehet számítani. 
 
Póka Egon így kíván kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek!
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink