PANKKK Program- és infrastruktúra támogatás vidéki könnyűzenei kluboknak

2008. 05. 21.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium keretében működő Program a Nemzeti Kortár Könnyűzenei Kultúráért 2005 óta kiemelten támogatja a vidéki könnyűzenei klubéletet. Az elmúlt három év tapasztalata alapján 2008-ban a programkínálat bővítése mellett a promóciós tevékenység és a technikai háttér fejlesztése is előtérbe kerül, hiszen ezek is kulcsfontosságúak egy-egy sikeres koncert szervezésekor.

A PANKKK két aktuális pályázata összesen 100 millió Ft-os keretösszegből gazdálkodik, s itt azt is fontos leszögeznünk, hogy a támogatási program gazdaságfehérítő hatásainak köszönhetően, az ÁFA és egyéb járulékok befizetését követően a támogatási keret jelentős része vissza is kerül az államkasszába. A program lényege tehát egyszerre kulturális misszió és egy olyan iparág kiépítése, amelyet számlák, szerződések, befizetett jogdíjak, színvonalas technikai háttér éstartalmas rendezvények jellemeznek.
 
Aktuális pályázataink legfontosabb adatai:
 
Vidéki könnyűzenei klubkoncertek támogatása
 
- Keretösszeg: 70 millió Ft
- A pályázatok leadási határideje: 2008. június 23.

- Támogatott időszak: 2008. szeptember 1. - 2009. május 20.

- A támogatott kluboknak havonta legalább egy rendezvénnyel el kell számolniuk.

- A rendezvényenként lehívható maximális támogatás 200 ezer Ft

- Támogatott költségek: zenekarok tiszteletdíja, szerzői jogdíj, promóciós költségek.

 
Vidéki könnyűzenei klubok infrastruktúra támogatása
 
- Keretösszeg: 30 millió Ft
- A pályázatok leadási határideje: 2008. június 23.

- Támogatott időszak: 2008. szeptember 1. - 2009. április 30.

- Támogatott fejlesztések: hang- és fénytechnika vásárlása, zenekari öltözők

kialakítása
 

Részletes pályázati kiírások és további információk: www.pankkk.hu

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 05. 12.
Április 8-a és 18-a között került sor harmadik kalkuttai tanulmányutamra, most kifejezetten a baul fakír zene tanulmányozásával voltam elfoglalva. Közben felvettük ezt a Rabindranath Tagore szerzeményt.
2024. 04. 30.
"Nincs vissza" címmel új dallal, és hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt...
2024. 04. 30.
Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.
2024. 04. 29.
Május 23-a és 28-a között turnézik a Djabe Chieli Minucci amerikai gitárossal, aki olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Celine Dion, Lou Reed és Jennifer Lopez. Új Djabe album is jön.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink