PANKKK menedzsment pályázat 2008

2008. 08. 14.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a PANKKK program részeként pályázatot ír ki hazai könnyűzenei menedzsmentek, szervezőirodák és regionális szervezetek tevékenységének támogatására.

A rendelkezésre álló támogatási keret: 12.000.000 Ft

A pályázati cél:
A szervezetek által képviselt művészek mögött létrejöhessen, megerősödhessen a sikeres működéshez nélkülözhetetlen szakmai háttér és infrastruktúra, ezáltal hosszú távon is működőképes, professzionális alapot szolgáltatva a teljes magyar zenei élet fejlődésének.

Pályázhatnak:
Legalább 4 hazai élőzenei koncerteket adó könnyűzenei produkciót (zenekart, előadót, szerzőt) képviselő, megfelelő referenciával rendelkező magyarországi menedzsmentek, szervezőirodák vagy nonprofit szervezetek (egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, alapítványok, egyesületek).

Minden pályázó esetében előnyt jelent, ha a legalább 4 képviselt zenekar közül legalább 1 a PANKKK 2007. és 2008. évi első lemezes pályázatainak nyertesei közül kerül ki.

Támogatható tevékenységek:
Támogatás igényelhető Magyarországon működő, könnyűzenei koncerteket adó zenekarok, előadók és szerzők magyarországi szervezői és promóciós tevékenységének ellátására, elsősorban átfogó projektekre, ezen belül:

- promóciós anyagok gyártására (grafikai és nyomdaköltségekre, legfeljebb a támogatás 50%-áig)
- honlap készítésre és fenntartásra (legfeljebb a támogatás 50%-áig)
- újsághirdetésekre, audiovizuális hirdetésekre (legfeljebb a támogatás 50%-áig);
- személyes munkavégzés finanszírozására vagy megbízásra (sajtós szolgáltatásra, egyéb promóciós vagy szervezői szolgáltatásra, legfeljebb a támogatás 50%-áig);
- a tevékenységhez kapcsolódó irodabérleti díjak finanszírozására (legfeljebb a támogatás 30%-áig);
- számítástechnikai fejlesztésekre (100 ezer Ft alatt).

Videoklip és zenei hangfelvételek költségeire támogatás nem vehető fel.
A képviselt zenekarok, előadók és szerzők repertoárjának legalább 50%-ban saját szerzeményből kell állnia.

A pályázat feltételei:
- a pályázatok postára adási határideje: 2008. szeptember 19.
- a pályázónként megítélhető támogatási összeg: 300.000 - 800.000 Ft
- támogatott időszak: 2008. november 1. - 2009. május 20. (A megadott határidő nem hosszabbítható meg.)
- a pályázónak 20% önrésszel kell rendelkeznie, melynek felhasználásáról a beszámolóban el kell számolnia;
- az elnyert támogatás 50%-át előre, 50%-át a pénzügyi és szakmai beszámoló elfogadását követő 30 napon belül fizeti ki a pályázat kiírója.


A kitöltött pályázati űrlap letölthető innen.
A pályázati kiírás word formátumban letölthető innen. 

A pályázat benyújtása:
A pályázatot 2008. szeptember 19-ig kell postára adni a pályázat kezelőjének címére:
NKA Igazgatósága Fejezeti Pályáztatási Osztály
1388. Budapest, Pf 82.

További információ itt.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink