Őrületesen sűrű és színes - Chillum Trió új lemeze

2023. 07. 24.

Kíváló nyári muzsika az autóba Balaton felé menet.

Az általunk terjesztett albumot a Budabeats adta ki, az egyik legrégebbi és legkomolyabb magyar elektronikus zenei kiadó. Itt találod videóriportunkat velük:

 

Alább a kiadó mesél a napokban megjelent lemezről:

Tavaly nyáron fogalmazódott meg a gondolat, hogy az addigra már évek óta érlelt Chillum Trio live act anyagát érdemes lenne lemezen, album formátumban is megjelentetni. A koncepció az volt, hogy próbáljuk meg minél pontosabban visszaadni az élőzések élményét, ezért egy félig-meddig mix album született, amin a hét szám külön-külön is működik, de a hatás a lemezt folyamatában hallgatva az igazi. A Random Rituals zenei világa a Chillum Trio korábbi anyagaihoz hasonlóan őrületesen sűrű és színes, a kortárs elektronika, a világzene és a klubzene egzotikus keveréke, de mégis van egy egységes karaktere, ami annak köszönhető, hogy egy évek alatt folyamatosan fejlődő live set-ből nőtte ki magát. Műfajilag alacsony tempós, organikus sivatagi house-ok, trópusi acidok, mély dubok, hipnotikus törzsi lüktetés és pszichedelikus epizódok jellemzik. Ahogy a stílusok, úgy a korszakok és kultúrák is keverednek: a 70-es évek jazz-funk-jától a 90-es évek tribal trance-én át a modern deephouse-ig, Perutól Pakisztánig, Szudántól Szenegálig, utazunk a kihangosított térben és időben.

Szekeres Géza, a Chillum Trio szíve és lelke a következőképpen foglalta össze a lemez esszenciáját:

„A Random Rituals nekem azt a paradoxont jeleníti meg, hogy a feltöltődések egyszerre lehetnek tervezettek és ad-hoc szerűek. A rítusokra jellemző egy kiszámítható forgatókönyv, de érhet a hatás váratlanul is, úgy, hogy kotta nélkül pörögnek az események. Nem te sétálsz a rituáléba, hanem ő jön hozzád, ugyanúgy megteremtve azt az állapotot, ami feltölt.”

Az albumot ITT töltheted le, ITT pedig eléred az ismert streaming platformokon. A kiadótól beszerezheted vinylen is. 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 05. 12.
Április 8-a és 18-a között került sor harmadik kalkuttai tanulmányutamra, most kifejezetten a baul fakír zene tanulmányozásával voltam elfoglalva. Közben felvettük ezt a Rabindranath Tagore szerzeményt.
2024. 04. 30.
"Nincs vissza" címmel új dallal, és hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt...
2024. 04. 30.
Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.
2024. 04. 29.
Május 23-a és 28-a között turnézik a Djabe Chieli Minucci amerikai gitárossal, aki olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Celine Dion, Lou Reed és Jennifer Lopez. Új Djabe album is jön.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink