Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát!

2024. 02. 20.

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyan zenészek erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled".

A banda nemrégiben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával létrejött, műfaji kötöttségek nélkül mozgó kisbuszon, a Music Mobil-on is bizonyított, ahol valóban maradandó zenei élményt nyújtottak az utca emberei számára. Ezen az alkalmon felcsendült a most megjelenő „Ereszd el” track is, ami egyből nagyon megtetszett a MusicMobilt szervező Music Fashion Kiadó vezetőségének. Az ő gondozásukkal jelenik meg most ez a fülbemászó, remekül építkező szerzemény.


„Különleges élmény volt a MusicMobil buszon zenélni. Nagyon jó volt látni a sok pozitív visszajelzést, a mosolygó, integető embereket. Totál más volt egy mozgó kisbuszban zenélni, mint egy színpadon. Mindenképpen nagy buli!” – emlékezett vissza Potyka Tamás frontember. „A dalt valós tapasztalatok, érzelmek ihlették, a dalszöveg és a dallam, a hangszerelés ezt próbálja hűen visszaadni. Azért szeretjük ezt a számot, mert úgy érezzük, nagyon könnyen lehet vele azonosulni, ugyanakkor őszinte, olykor nyers képeket jelenít meg.

A dal hangszerelése jól illeszkedik abba a pop-rock műfajba, ami a bandánk zenei profilja. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a magyar könnyűzenét és a gitárok - mint domináns hangszerek – hangját.” – tette még hozzá.    

YouTube:    
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink