NOÉMO szívverése

2022. 09. 25.

A 2012-ben feltűnt, majd az előző évtized második felében egyre aktívabbá vált Takács Noémi ‘Noémo’ zenekarával 2021-ben jelentkezett legutóbb négy új dallal (Nem értem még EP). Ezt követte a most megjelent újabb EP-je. A felvidéki származású énekes-dalszerző érzékeny, lírai hangvételű, legújabb magyar nyelvű dalai az emberi lét lényegéről szólnak.

„Olyan, mintha az idővonalon valahol középen állnék, mögöttem megjelenik a múlt, előttem pedig kirajzolódik a jövő. A dalszerzés számomra ebben az időtlen térben zajlik” – mondja dalairól Takács Noémi ‘Noémo’.

A szerelemről, a vágyakozásról, az öregedésről vagy akár a halálról szóló szerzeményekben Noémo éteri hangja beteríti a teret, dalain keresztül a lélek mélyére merül – teszi mindezt némi öniróniával, humorral. A Noémo név egyúttal zenekarát is jelöli, amelynek ősszel érkező új lemezét Fenyvesi Márton gitáros producerelte, rögzítette és keverte. Takács Noémi az Emil.RuleZ Gyere át! című lemezén tűnt fel először, számos alkalommal volt vendége a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestrának, tagja volt a Budapest Voices-nek, de ismerős lehet a BülBüls énekeseként is, amely formációval A Dal című műsorban szerzett országos ismertséget.

A Noémo zenekarként 2014-ben indult, 2018-ban pedig teljes mértékben megújult. A Levegőt! című dallal immár Noémóként ismét szerepelt A Dalban. 2019-ben megjelent a zenekar Nem értem még című kislemeze, melynek címadó dala Joni Mitchell Both Sides Now című szerzeményének átirata – ehhez személyesen a szerző járult hozzá. 2021-ben a Hableány hajó áldozatainak emlékére íródott azonos című dal látott napvilágot, amely A Dalban a Top 20-ban végzett.

Az albumot ITT tudod letölteni.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink