„Nincs kiút” című új dalával kért bocsánatot Gáspár Laci feleségétől

2023. 08. 09.

Laci 7 éves korában kezdett komolyabban énekelni. Első sikerét az iskolai Ki Mit Tud?-on aratta, egy Demjén Ferenc-dallal megnyerte az ének kategóriát. Jutalmul az igazgató egy basszusgitárral ajándékozta meg. Autodidakta módon, kitartó szorgalommal sajátította el a hangszer használatának fortélyait. Ekkor ismerkedett meg olyan világhírű jazz-zenészek szerzeményeivel, mint Marcus Miller, Jaco Pastorius és George Benson. Ez az élmény a későbbiekben alapvetően meghatározta zenei ízlésvilágát, melyre a jazz mellett a soul és az R'n'B is hatott. A munka mellett minden idejét a basszusgitározásnak szentelte. Dolgozott útépítőként, gyertyaöntőként, volt bányász, festő és villanyszerelő, végül a helyi bútorgyárban helyezkedett el.

Egészen fiatalon alapította meg első jazz zenekarát, mely együttesben a basszusgitározás mellett énekelt is. Különböző rendezvényeken léptek fel Nógrád megyében és Budapesten. A zenekar felbomlása után a helyi gospel-kórusban énekelt. 1995-96-ban a Ki Mit Tud?-on indult, közvetlenül a televíziós döntők előtt esett ki a műsorból. A Kifutó 2 válogatóján továbbjutott, előadásával lenyűgözte a zsűrit, azonban a műsor megszűnése miatt a várva várt sikerek elmaradtak. Az Üstökös tehetségkutató verseny sem hozta meg számára az áttörést, ezért úgy döntött, hogy az éneklést abbahagyja. 2003-ban családja unszolására indult a Campona tehetségkutató énekversenyen, melyen 3. helyezést ért el és különdíjat kapott. Augusztusban nevezett be a TV2 Megasztár - Az év hangja című versenyébe. 3. helyen végzett s elnyerte a megtisztelő "2004 legjobb férfihangja" címet. A verseny hónapokon át zajlott, eközben Laci országos ismertségre és hatalmas rajongótáborra tett szert.

2004 októberében jelent meg első albuma „Hagyd meg nekem a dalt” címmel. Az album pár hét alatt aranylemez, később pedig platinalemez lett.  Az album első kislemeze a „Hagyd meg nekem a dalt” című dalból készült. A dal 3 hétig állt a VIVA TV hivatalos slágerlistájának élén, és a Mahasz Editors’ Choice rádiós listáján 7 hétig volt első. Az albumhoz még egy kislemez készült Sosem vagy egyedül” címmel.

2005-ben jelent meg második albuma „Bárhol jársz” címmel, amely az előzőhöz hasonlóan szép sikereket ért el. Az albumról két kislemez jelent meg a „Ma éjszaka” és a „Bárhol jársz” című dalokból.

2006-ban jelent meg harmadik albuma „És mégis forog a föld” címmel. 2007-ben jelent meg negyedik albuma „Maradandók tisztelettel” címmel. Az album első kislemeze az „Engedj el” volt. 2008-ban a harmadik albumról megjelent egy negyedik kislemez is, „Dalban küldöm” címmel.

Gáspár Laci az elmúlt években azonban visszavett a tempóból, és sokáig nem jött ki új daéa. De néhány hónapja rájött, hogy egy énekesnek nem árt új dalokat is készíteni, ezért most rövid időn belül már a második produktumát dobta ki a netre.

Három hónapja jelent meg „Állj fel!” című új klipje, néhány hete pedig új slágergyanús szerzeménnyel rukkolt elő. A „Nincs kiút” egy rendhagyó szerelmi vallomás, melynek egyértelmű címzettje a felesége, Niki.

Lassan tíz éve már, hogy összeházasodtak, egy közös fiuk is született, aki Lacinak már a harmadik gyermeke. Ahogy minden pár, ők is megéltek hullámvölgyeket, az elmúlt időszak pedig igencsak embert próbáló lehetett számukra. Laci nevét ugyanis leginkább botrányokról szóló cikkekben lehetett viszont látni.

A „Nincs kiút” videójának női főszereplője nem más, mint Laci csodaszép felesége, Niki, aki, a klip történetvezetése szerint megorrol Lacira, amiért a szeme láttára dekoratív hölgyeknek teszi a szépet egy-egy gesztussal. Flörtölések és néhány bosszúlépés után a sztori végül happy enddel végződik, a zárókép ugyanis egy homokba rajzolt szívecske, a keresztnevük kezdőbetűivel.

A dalszöveg is egyfajta bocsánatkérés, vezeklés az imádott feleség felé: „Erre mennék, de a vágyam arra húz. Eltemetnék minden földre szórt gyanút, csak hogy lásd, belőled nincs kiút.”
„Fények gyúlnak, emlékek húnynak, várom, hogy megbocsáss!”
„Minden szónak megvan a súlya, egy dal még neked jár.”
„Kezdjük újra! Árnyékodra támaszkodva, érzem, lesz még folytatás!”


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink