Négy Fülesbagoly Tehetségkutató lesz idén

2023. 03. 21.

Minden eddiginél nagyobb volumenű lesz a Civil Díjra jelölt Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat 2023-ban: az eddigi helyszínekhez csatlakozott egy Balaton-parti döntő, így Debrecenben, Budapesten, Keszthelyen és Martonvásáron rendezik meg idén a könnyűzenei versenyt. Ebben az évadban 10 fesztiválra lehet fellépési lehetőséget nyerni - köztük a Szigetre, a SZIN-re, a Campus Fesztiválra, valamint a Művészetek Völgyére -, és a további extra nyeremények sora végeláthatatlan. A tavalyi évhez hasonlóan 2023-ban is a sorozat kiemelt médiatámogatója a Petőfi Rádió, így az országos rádió is felajánlott értékes megjelenéseket. 

A Fülesbagoly Tehetségkutatók sorát a debreceni kezdi; május 7-én a Nagyerdei Víztorony kerthelyiségében lesz az első döntő. Ezt követi a budapesti június 11-én a Kobuci Kertben, a keszthelyi július 22-én a Zenepavilon színpadán, majd a martonvásári szeptember 17-én a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A tehetségkutatók egymástól függetlenek, mindegyikre lehet jelentkezni a teljes Kárpát-medencéből, a könnyűzene bármely stílusában alkotó, induló magyar előadóknak és együtteseknek. 

A négy tehetségkutatón összesen 81 nyereményt adnak át a szervezők. Idén 10 fesztiválos fellépést lehet nyerni, ennek értelmében egy-egy zenekar színpadra léphet a Sziget, a Campus Fesztivál, a SZIN, a Művészetek Völgye, a Kerekdomb Fesztivál, a KeszthelyFest, a Tök Jó Fesztivál, az MCC Feszt, a Zamat Fesztivál és a Waldorfeszt valamelyikén. A díjak között szerepel tévés fellépés Fábry Sándor Duna TV-s műsorában, lemezkiadás a Music Fashion által, sajtómegjelenések, fotózás, WMMD-s social media megjelenések, illetve koncertezés a Tankcsapda, a Bagossy Brothers Company, a Péterfy Bori & Love Band és az Elefánt előtt. Díjat ajánlott fel a Barba Negra, a Kobuci Kert, a Nagyerdei Víztorony is, így ezekben a klubokban is előzenekarozhat egy-egy különdíjas produkció.

A tehetségkutatókon megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, ők mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. A négy győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 2,5 millió forintos Hangfoglaló Program-támogatás.

A MoodMedia háttérzene-szolgáltató jóvoltából négy döntős együttes egy-egy dala bekerül nagyjából 500 helyre, köztük telekommunikációs cég üzleteibe, gyorséttermekbe, bútoráruházakba, hipermarketekbe és állateledel boltokba. A kiválasztott szerzemények minimum egy éven át napi rendszerességgel hangzanak el az üzletekben.

A Petőfi Rádió idén is fő médiatámogatója a tehetségkutató sorozatnak. Ennek értelmében a kiválasztott zenekar koncertet adhat az M2 Petőfi TV Akusztik című műsorában, valamint kiemelt epizód keretében zenélhet a rádió Petőfi LIVE! Című stúdiókoncert-sorozatának részeként.

A jelentkezés mind a négy versenyre elkezdődött a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd mindhárom döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek, muzsikusok vannak, mint Andrásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Bóna Márk, a Sziget programszervezője, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója, Cséry Zoltán, Schoblocher Barbara, Subicz Gábor és Warnusz Zsuzsa zenészek, F. Tóth Benedek kulturális újságíró, az Index főszerkesztő-helyettese, Koltay Anna, a Petőfi TV zenei szerkesztője, Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója és László G. Gerzson rádiós szakember, a Jazzy Rádió és a Klasszik Rádió zenei- és programigazgatója.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót a Legnagyobb hatású projekt kategóriában idén Civil Díjra jelölték. A könnyűzenei verseny a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében, az Öröm a Zene rendszerében, 34 zenei szervezet illetve zeneipari szereplő partnerségében jött létre. A rendezvény-sorozat kiemelt támogatója az Audio-Technica és az NKA Hangfoglaló Program. További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található.

Debreceni Facebook-esemény:

https://www.facebook.com/events/159750706606467/ 

Budapesti Facebook-esemény:

https://www.facebook.com/fulesbagolyblog/events

Keszthelyi Facebook-esemény:

https://www.facebook.com/fulesbagolyblog/events

Martonvásári Facebook-esemény:

https://www.facebook.com/events/606000171416650


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink