Muzsik és Volkova – Táncol a hold

2020. 04. 02.

Új zenék a karantén idején. A zenekar mesél a mostani helyzetéről és a napokban megjelent új dalukról. Már letölthető a Dalok.hu-n!

Kérdésünkre, sokat koncerteznek-e a manapság, a duó igennel válaszolt. Az erkélyen, a konyhában, a mosdóban. 

Volkova az új dalról:

„A dalt február végén vettük fel. Nem terveztünk versfeldolgozást. Egy kísérleti dalszerzésem eredménye ez. Untam a szövegeimet és lekaptam a polcról az első random verseskötetet, és kinyitottam az első helyen, szintén találomra. És akkor eléggé meglepődtem, hogy a 15 perccel korábban kitalált dallammenetemre illeszkedik a „Táncol a Hold” kezdetű vers. Utána "refrén" után néztem és akkor bukkantam rá nem is olyan sokára a „Míg lombok közt éj lobog...” kezdetű versre, amit szintén belefűztünk a dalba. Zongorára íródott, de a gitár-ukulele hangszereléssel és a 2 szólamú énekkel kapta el a végső hangulatot.

Weöres nagyon inspiráló, már korábban is sokat forgattuk az írásait. Különböző irányból, de közel egy időben kaptunk rá az ízére úgy nagyon. Azóta pár verset még saját szórakoztatásomra megzenésítettem. Ezek csak vázlatok egyelőre, de az is lehet, hogy egyszer egy lemezzé forrnak össze. 

Rólunk:

Hát most egyelőre csak ez a megjelenés van, ez is még a karantén előttről való. Bizakodunk, hogy nyárra talán javul a helyzet. Addig is küldözgetjük egymásnak az ötleteinket. Most a napok időtlennek tűnnek, van tere a gyakorlásnak, az alkotásnak”.

Az új dalt ITT letöltheted. 

MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 05. 15.
A Music Hungary Szövetség Menedzsment Szakosztálya javaslatcsomagot és kampányt intított a rendezvénytartási tilalom fokozatos feloldásáról. A #zenélnénk kampányt zeneipari felmérés és összefogás előzte meg.
2020. 05. 28.
Az eseményt ettől függetlenül megtartják! Lesznek külföldi sztárvendégek, viszont nagy kedvencünk, Caro Emerald koncertjére idén már biztos nem táncolhatunk. :(
2020. 05. 26.
Nem korlátozzák már a járványra vonatkozó rendelkezések a zeneszolgáltatást a vendéglátó üzletekben, éttermekben, kávézókban, büfékben. Ezt erősítette meg dr. Gyimesi Lászlónak, az MZTSZ alelnökének írt válaszlevelében a Miniszterelnökség.
2020. 05. 26.
A koronavírusos korlátozások miatt új helyszínen és időpontban lesz megrendezve a Fülesbagoly Tehetségkutató budapesti döntője. Eredetileg a Kobuci Kertben lett volna nyár elején, ám akkor még nem lehetnek zenei rendezvények.
2020. 05. 24.
A koronavírus helyzet miatt minden nyári nemzetközi fesztiválfellépése elmarad a Pannonia Allstars Ska Orchestrának, de apró öröm a nagy ürömben, hogy négy nagy rendezvény közösségi felületein közzétesz exkluzív tartalmú online PASO-koncerteket.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink