Mowgli - Gueule de Boa. Az electro-jazz még mindig termékeny talaj

2023. 01. 20.

Ahogy Maugli, a Dzsungel könyvének hőse az emberi társadalom peremén túl, a vadak között fedezi fel az életet, a francia Mowgli trió is elmerészkedik oda, ahol a legkevésbé számítanánk rá. Új albumukon arra emlékeztetnek, hogy az electro-jazz még mindig termékeny talaj. Mámorító és fülbemászó riffek keverednek kísérleti témákkal, aszimmetrikus, mégis táncolható groove-okkal. A zene sűrűn fonódó indái között úgy hatolhatunk egyre beljebb, akár egy őserdőben.

Átható szenvedély, nyüzsgő hangzásvilág, élénk fantázia és lágy derű jellemzi a Gueule de Boa című albumot, amelyet végigkísér a dzsungel képe: beszüremlik a darabok címeibe is, ami az albumot képzelet szülte állatok gyűjteményévé varázsolja. A Mowgli tagjai remek érzékkel és hihetetlen tehetséggel teremtenek meg, majd váltogatnak különféle hangulatokat. Ez filmszerű dimenziót kölcsönöz az albumnak, egymást követik a nekiiramodások és megtorpanások.

A számok dramaturgiája pedig azt az érzést keltheti a hallgatóban, hogy egy fordulatos történetben mélyed el. Ki tudja, a jövő generációi egyszer majd talán azt kérdezik, hogy vajon nem a Mowgli lemeze ihlette-e Kiplinget könyve megírására.

A minőségi zenét jó minőségben érdemes hallgatni. Ezért ajánljuk, hogy a Dalok.hu-nál töltsd le az albumot CD minőségben.

Photo Cédric Gléyal

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2023. 11. 27.
Miviana (dalszerző, énekesnő) miközben a GODFATER vokalistájaként bizonyít, az idei év folyamán megtalálta saját zenei útját is. Ennek első állomása volt az „Égni kell” című dal.
2023. 11. 16.
A jubileumi koncert a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz megtartva december 8-án. Közreműködik: Petrás Mária, Balogh Kálmán, Farkas Zoltán Batyu – Tóth Ildikó Fecske.
2023. 11. 14.
Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, „Királyok kutyái” címmel, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható.
2023. 11. 13.
Ferenczi György, Mark & Jason (Mörk), Ágoston Béla (Zuboly), Ripoff Raskolnikov, Szabó Tamás, Szekeres X Barbaró, Pribojszki Mátyás + Takáts Eszter egy exklúzív koncerten. Megisméthetetlen élmény lesz!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink