Mowgli - Gueule de Boa. Az electro-jazz még mindig termékeny talaj

2023. 01. 20.

Ahogy Maugli, a Dzsungel könyvének hőse az emberi társadalom peremén túl, a vadak között fedezi fel az életet, a francia Mowgli trió is elmerészkedik oda, ahol a legkevésbé számítanánk rá. Új albumukon arra emlékeztetnek, hogy az electro-jazz még mindig termékeny talaj. Mámorító és fülbemászó riffek keverednek kísérleti témákkal, aszimmetrikus, mégis táncolható groove-okkal. A zene sűrűn fonódó indái között úgy hatolhatunk egyre beljebb, akár egy őserdőben.

Átható szenvedély, nyüzsgő hangzásvilág, élénk fantázia és lágy derű jellemzi a Gueule de Boa című albumot, amelyet végigkísér a dzsungel képe: beszüremlik a darabok címeibe is, ami az albumot képzelet szülte állatok gyűjteményévé varázsolja. A Mowgli tagjai remek érzékkel és hihetetlen tehetséggel teremtenek meg, majd váltogatnak különféle hangulatokat. Ez filmszerű dimenziót kölcsönöz az albumnak, egymást követik a nekiiramodások és megtorpanások.

A számok dramaturgiája pedig azt az érzést keltheti a hallgatóban, hogy egy fordulatos történetben mélyed el. Ki tudja, a jövő generációi egyszer majd talán azt kérdezik, hogy vajon nem a Mowgli lemeze ihlette-e Kiplinget könyve megírására.

A minőségi zenét jó minőségben érdemes hallgatni. Ezért ajánljuk, hogy a Dalok.hu-nál töltsd le az albumot CD minőségben.

Photo Cédric Gléyal

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 01. 09.
 „A fiatal hazai popzenész-generáció egyik legnagyobb hangja” (Recorder) új albumát ajánljuk. „Bandi vagyok, és olyan zenét csinálok ahol az Alter/Indie műfaját keverem elektronikus elemekkel.”
2023. 01. 20.
Kollár-Klemencz László, Péterfy Bori, Sena Dagadu, Sárik Péter, Tarján Zsófi (Honeybeast), Révész Sándor (Piramis), Endrei Dávid (BRAINS / Tudósok), Bohemian Betyars, VENI, Volkova Krisztina (Muzsik és Volkova / Napfonat) és mások mesélnek.
2023. 01. 10.
Megjelent a Fish! zenekar "Csipsz és kóla” című kislemeze és videó klipje. A "Csipsz és kóla" címet viselő fülbemászó szerzemény a punk rock-banda jövő tavasszal érkező, „Régen minden jobb volt” című új nagy lemezének az első beharangozója.
2023. 01. 08.
Siketfajd így határozza meg magát: nem célzottan performatív orientál avantrock, valahol az elsővonalas régi hardcore és a sűrű, sodró gitárzene között, a sztyeppe közepén.
2023. 01. 03.
December 16-án volt öt éve, hogy elveszítettük a hazai könnyűzene egyik kivételes tehetségét, Fábián Juli énekesnőt. A Budapest Park régóta dolgozik azon, hogy méltóképp ápolhassa emlékét...
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink