Mowgli - Gueule de Boa. Az electro-jazz még mindig termékeny talaj

2023. 01. 20.

Ahogy Maugli, a Dzsungel könyvének hőse az emberi társadalom peremén túl, a vadak között fedezi fel az életet, a francia Mowgli trió is elmerészkedik oda, ahol a legkevésbé számítanánk rá. Új albumukon arra emlékeztetnek, hogy az electro-jazz még mindig termékeny talaj. Mámorító és fülbemászó riffek keverednek kísérleti témákkal, aszimmetrikus, mégis táncolható groove-okkal. A zene sűrűn fonódó indái között úgy hatolhatunk egyre beljebb, akár egy őserdőben.

Átható szenvedély, nyüzsgő hangzásvilág, élénk fantázia és lágy derű jellemzi a Gueule de Boa című albumot, amelyet végigkísér a dzsungel képe: beszüremlik a darabok címeibe is, ami az albumot képzelet szülte állatok gyűjteményévé varázsolja. A Mowgli tagjai remek érzékkel és hihetetlen tehetséggel teremtenek meg, majd váltogatnak különféle hangulatokat. Ez filmszerű dimenziót kölcsönöz az albumnak, egymást követik a nekiiramodások és megtorpanások.

A számok dramaturgiája pedig azt az érzést keltheti a hallgatóban, hogy egy fordulatos történetben mélyed el. Ki tudja, a jövő generációi egyszer majd talán azt kérdezik, hogy vajon nem a Mowgli lemeze ihlette-e Kiplinget könyve megírására.

A minőségi zenét jó minőségben érdemes hallgatni. Ezért ajánljuk, hogy a Dalok.hu-nál töltsd le az albumot CD minőségben.

Photo Cédric Gléyal

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 04. 26.
Moiras Records kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében jelentek meg a legendás magyar progresszív rock trió archív felvételei és sok ismert sláger szerzőjének a válogatása.
2023. 05. 24.
A Kossuth-díjas, Érdemes művész új albuma parádés zenészgárdát vonultat fel. A kitűzött cél: hangokkal gyógyítani.
2023. 05. 19.
Különleges táncdalfesztivállal ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Katona József Színház társulata a Budapest Parkban, május 21- én.
2023. 05. 17.
A 70-es évek gazdag török pszichedelikus tradícióra építő Vedat Akdag színfolt a magyar tánczenei életben. A Katttarzis Productions és a Trottel Records kiadványát a Dalok.hu dobja be az online térbe.
2023. 05. 14.
A siófoki Plázs a Balaton buliközpontja, ahol nappal a felhőtlen strandolásé, este pedig a gondtalan bulizásé a terep és ez idén sem lesz másként: immáron a nyolcadik szezon veszi kezdetét a pünkösdi hétvégén.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink