MONASTERY „Far from Christ” - az első death-thrash kiadvány digitális forgalomba kerül!

2021. 05. 25.

A Monastery debütáló felvételét 1992-ben jelentette meg a Trottel Records audio kazettán és az első, magyar death metal albumként vonult be a magyar metal történelembe. Közel 30 évvel később, újramaszterelt verzióban, vinylen jelenik meg, új köntösben, de az eredeti borító is benne lesz a lemezben. Az album digitális terjesztését a Dalok.hu intézi.

A zalaegerszegi MONASTERY zenekar 1998 évben alakult. A csapat eleinte trióban működött, Kovács „Billy” Róbert dobos mellett Németh Zoli, és Kovács Krisztián alkotta a formációt. 2 demo felvétele és néhány koncert után 1992 – ben elkészült a „Far from Christ” című LP, mely a Trottel Records gondozásában jelent meg. Ezt a lemezanyag Albrecht László gitárossal kiegészülve készült el, aki 2 évig volt a csapat aktív tagja.

Hivatalosan ez volt az első death-trash kiadvány itthon. Egy országos turné és jó pár koncert után Laci helyett Tóth „Hufi” Ferenc vette át a gitáros posztot. 1994 évben elkészült a 2. Monastery album „Postmortemaggressive end” címmel.

Ezt ismét rengeteg koncert, és fesztivál fellépés követte, az év végén a zenekar végigtolt egy turnét a Moby Dick előzenekaraként is. Sajnos ezt követően Németh Zoli családi okok miatt kilépett, akkor pótolhatatlannak tűnő űrt teremtve maga helyett. Több gitáros, és énekes sikertelen tesztelése után a csapat feladta a keresgélést. Fel ugyan nem oszlott a Monastery akkor, de háttérbe húzódott egészen 2002 – ig, amikor is Frytz vokalista került a látókörünkbe, és azonnal taggá avanzsáltuk. Vele együtt érkezett Simon Balázs a basszeros és Ufo a ritmusgitáros posztra, Krisztián pedig mint percussion felelős működött tovább. Elkészült még ebben az évben a „Wayto life”promo anyag, mely a visszatérést volt hivatott promotálni.  2003 – ban elkészült a csapat EP anyaga „Fuckthisworld” címmel, majd 2004 – ben követte ezt a „Misanthrope” LP.

Kicsivel később Hufi helyére Varga Krisztián érkezett, akivel több országos turné is lezajlott, többek között a Moby Dick, a Cadaveres, és Remorse társaságában. 2005 évben Frytz vokalistát Vince Andres váltotta, ekkor a zenekar az akkori trendeket követve elindult az extrém metál irányába, ennek árnyékában készült el a csapat 3 számos promóanyaga, mely egyben a Monastery feloszlás előtti utolsó anyaga volt.

Most a 12 év pihenő után a MONASTERY újra aktiválódott, a jelenlegi tagok:
Kovács „Billy” Róbert dob
Frytz a frontember
Tóth „Hufi” Ferenc a gitáros
Szanati „Szana” Szabolcs basszeros
A csapat 2021. januárban rögzítette az új minialbumot Chimera címmel.
Ma, május 25-én jelent meg a Trottel Records gondozásában az újramasterelt „Far from Christ” című album CD, és vynil formájában, és ezzel egyidőben a kínai Huanquan Records is megjelenteti Ázsiában az első két albumot.
Jelenleg a zenekar az ősz elején megjelenő lemezén dolgozik a soproni MD stúdióban.

Az albumot ITT töltheted le.

ITT pedig az elérhetősége a fő zenei platformokon.

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 06. 21.
2006 június 21-én, a Zene Ünnepén kinyitotta kapuit a Dalok.hu. Az alábbiakban elmeséljük, hogyan és miért indultunk, milyen volt akkor a világ és mi történt azóta.
2021. 09. 14.
Nem olyan gyakori a női rapper, pedig nem olyan műfaj ez, ami kifejezetten férfi tulajdonságokat kíván. Bemutatjuk Jeannyt, a költőből lett rappert.
2021. 09. 13.
Az Xtra Feszt elnevezésű esemény szeptember 15-19. között  várja a Parktól megszokott széles zenei palettával a látogatókat.
2021. 09. 08.
A hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagy színpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol.
2021. 09. 06.
Az elmúlt két évben megjelent videókkal lehet nevezni, premiert is időzíthetsz a Szemle idejére. A klipeket évente változó, független zsűri értékeli, közönség-díj is van.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink