Mindenkit utálok: Junkies dal- és klippremier

2020. 07. 04.

Új dallal és videóklippel jelentkezett a Junkies . A "Mindenkit utálok" megfilmesített változata Balázs Andrea főszereplésével készült el, Závodi Marcell és Lévai Hangyássy Bence irányítása alatt. Andreát az ország mint "Kasszás Erzsit" ismerte meg 2017-ben, azonban televíziós személyiségként és képzett színészként is feltűnt már számtalan darabban és filmben. A dal a kiadó YouTube csatornáján debütált, szombattól azonban több online streaming felületen is elérhető lesz.

A Junkies augusztus 29-én a Barba Negrában lép fel.

Junkies: Mindenkit utálok (Hivatalos videó klip)

Szekeres András énekes az új dalról és a videoklipről:
"A klip alapötlete Barbarótól származik, a dal viszont egy teljes mértékben közös szerzemény, talán még nem is volt ilyen Junkies nóta, ahol mindenki, még a szövegből is kivette a részét. A kezdő gondolat tőlem származik, az Andrássy szervízútján bicikliztem, amikor elgondolkoztam azon, hogy biciklisként az autósokat utálod, autósként a bicikliseket, gyalogosként pedig mindenkit, fel is hívtam rögtön ezzel Barbarót, mire hazaértem már szinte meg is volt a teljes dal alapja, amit aztán közösen összeraktunk. 

Mi ezúttal nem szerettünk volna szerepelni a klipben, inkább megkérdeztem egy nagyon jó barátomat, Balázs Andit, hogy elvállalná-e. Ő egy nagyon pozitív figura, akivel hatalmas nagy öröm volt együtt dolgozni, ráadásul nagyszerű színész. Maga a klipforgatás is rövidebb idő volt, mint amire számítottunk, Andi zseniálisan megoldott minden elképzelést, így elég volt minden jelenetet 1-2 alkalommal felvenni. Vele elég régóta jó barátok vagyunk, még bőven azelőtt ismertem meg, hogy "Kasszás Erzsi" lett volna belőle, Dányi Krisztián színművész - aki amúgy szomszédom és barátom - partnereként láttam első alkalommal egy színdarabban."

A zenekar egy új kiadvánnyal is készül, augusztus 14-én érkezik az idén 25 éves "Káros az egészségre" album újrakiadása teljes egészében újra felvéve, digipak csomagolásban bónuszként rajta a lemezről anno lemaradt, de a koncertekről jól ismert "Az öreg junkie balladája" dallal. Az újravett verzió mellett a kiadvány megjelenik ultra limitált darabszámban 2 CD-n is, a második korongon az eredeti felvételekkel! A szimpla verziót az újra felvett dalokkal a ReLay és InMedio hálózataiban is meg lehet vásárolni HammerWorld CD Specialként.
 
A "Káros az egészségre" lemezt augusztus 29-én a Barba Negrában egy jubileumi nagykoncerten is bemutatják, illetve több eseményen láthatjuk a zenekart és a Szekeres x Barbaró akusztikus formációt is, érdemes figyelni a Junkies Facebook oldalát.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink