Mihályi Réka és Farkasházi Réka - Kisangyal

2022. 12. 15.

Rohamosan közelít a karácsony, ilyenkor már előkerülnek a karácsonyfadíszek, a dekorációk, a fényfüzérek és természetesen a karácsonyi gyermekdalok is. A közelgő ünnepek alkalmából Farkasházi Réka és Mihályi Réka közös dallal jelentkezett oldalunkon!! A dal zeneszerzője Romhányi Áron, míg szövegírója Péterffy-Kiss Márta.

Mihályi Rékát a Fonogram díjas énekesnőt, a Ridikül c. műsor főcímdalának előadójaként, a Group’n’Swing zenekar énekesnőjeként, valamint a Barátok Közt sorozat Váradi Jankájaként ismerhette meg a közönség.

Réka édesanyja ma is aktív óvodaigazgató, óvodapedagógus, aki kitűnően zongorázik és énekel. Réka nagyon pici korától folyamatosan zenével volt körülvéve, és ez megalapozta karrierjét. Édesanyjával már évek óta tervezik, hogy a több, mint harminc éves professzionális óvodapedagógiai karrier tapasztalatait összegyűjtve, Romhányi Áron Artisjus díjas zeneszerző segítségével készítenek egy olyan minőségi gyermeklemezt, amely mind zeneileg, mind a szövegek témaválasztásában oktató és egyben szórakoztató jellegű. Néhány éve jelent meg Réka első albuma „Masni és Pocó”  címmel.

A lemezen 11 dal található és minden dalban egy-egy hangszer kerül bemutatásra: a hangszereknek külön „szóló” része van az egyes dalokban, illetve CD szövegfüzetében rajzok, és rövid leírások is találhatók a hangszerekről. A dalokat Masni és Pocó, a két mesekarakter rövid átvezető beszélgetései kötik össze – ezek dramaturgiailag egy hét eseményeit foglalják össze. A karaktereket két professzionális bábművész, Szabados Böbe és Szilner Olivér alakítja – egyben ők szerepelnek a lemez szinpadi változatában is. A lemez Dr. Kádár Annamária pszichológus ajánlásával készült.

A Mihályi Réka „Masni és Pocó” címet viselő első lemezének koncert változata minőségi szórakozást kínál kisgyermekek és családok számára egyaránt. A dalok szórakoztató szövegei és profi zenei aláfestése mellett az előadást két bábművész közjátéka kíséri. A formáció temérdek rendezvényen lépett fel nagyon nagy sikerrel. Az élő produkciók alkalmával Mihályi Réka énekes, valamint két professzionális bábművész Szabados Böbe, Szilner Olivér mellett, egy négy tagú zenekar kíséri élőben a performancet, Romhányi Áron - zongora, Gyalog Zoltán - gitár, Baranyi Gergő - basszusgitár, Vas Gyula – Dob személyében.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink