Mihályi Réka és Farkasházi Réka - Kisangyal

2022. 12. 15.

Rohamosan közelít a karácsony, ilyenkor már előkerülnek a karácsonyfadíszek, a dekorációk, a fényfüzérek és természetesen a karácsonyi gyermekdalok is. A közelgő ünnepek alkalmából Farkasházi Réka és Mihályi Réka közös dallal jelentkezett oldalunkon!! A dal zeneszerzője Romhányi Áron, míg szövegírója Péterffy-Kiss Márta.

Mihályi Rékát a Fonogram díjas énekesnőt, a Ridikül c. műsor főcímdalának előadójaként, a Group’n’Swing zenekar énekesnőjeként, valamint a Barátok Közt sorozat Váradi Jankájaként ismerhette meg a közönség.

Réka édesanyja ma is aktív óvodaigazgató, óvodapedagógus, aki kitűnően zongorázik és énekel. Réka nagyon pici korától folyamatosan zenével volt körülvéve, és ez megalapozta karrierjét. Édesanyjával már évek óta tervezik, hogy a több, mint harminc éves professzionális óvodapedagógiai karrier tapasztalatait összegyűjtve, Romhányi Áron Artisjus díjas zeneszerző segítségével készítenek egy olyan minőségi gyermeklemezt, amely mind zeneileg, mind a szövegek témaválasztásában oktató és egyben szórakoztató jellegű. Néhány éve jelent meg Réka első albuma „Masni és Pocó”  címmel.

A lemezen 11 dal található és minden dalban egy-egy hangszer kerül bemutatásra: a hangszereknek külön „szóló” része van az egyes dalokban, illetve CD szövegfüzetében rajzok, és rövid leírások is találhatók a hangszerekről. A dalokat Masni és Pocó, a két mesekarakter rövid átvezető beszélgetései kötik össze – ezek dramaturgiailag egy hét eseményeit foglalják össze. A karaktereket két professzionális bábművész, Szabados Böbe és Szilner Olivér alakítja – egyben ők szerepelnek a lemez szinpadi változatában is. A lemez Dr. Kádár Annamária pszichológus ajánlásával készült.

A Mihályi Réka „Masni és Pocó” címet viselő első lemezének koncert változata minőségi szórakozást kínál kisgyermekek és családok számára egyaránt. A dalok szórakoztató szövegei és profi zenei aláfestése mellett az előadást két bábművész közjátéka kíséri. A formáció temérdek rendezvényen lépett fel nagyon nagy sikerrel. Az élő produkciók alkalmával Mihályi Réka énekes, valamint két professzionális bábművész Szabados Böbe, Szilner Olivér mellett, egy négy tagú zenekar kíséri élőben a performancet, Romhányi Áron - zongora, Gyalog Zoltán - gitár, Baranyi Gergő - basszusgitár, Vas Gyula – Dob személyében.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 05. 24.
A Kossuth-díjas, Érdemes művész új albuma parádés zenészgárdát vonultat fel. A kitűzött cél: hangokkal gyógyítani.
2023. 09. 17.
A BMC Records két triólemezzel indítja az őszt: harmadik albumával jelentkezik a Daniel Erdmann alapította, közel tízéves Velvet Revolution, a Palotai Csaba új együttese, a Sunako pedig funk-transz beütésű albummal debütál.
2023. 09. 05.
Martonvásáron zárul az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat szeptember 17-én. A Fejér megyei kisvárosból indult hét éve a könnyűzenei verseny,
2023. 09. 05.
Leural a stressz, vagy életben tartanak az álmaid?   Szeptember tizenötödikén, pénteken érkezik a minőségi rock-bluest képviselő Tornóczky All Access (ifj. Tornóczky Ferenc, Nagy Ricsi, Temesi Berci, Zombori Atus) első albuma...  
2023. 09. 04.
Halott Kígyók, Holnaplányok, Kultivátor, Palánta, Plüssnapalm és a Piresian Beach megmondják a magukét, hangosan és a mai trendekkel nem törődve. A Trottel Records meghallotta és lemezre vette, a Dalok.hu pedig eljuttatja a digitális térbe.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink