Megjelent Lovász Irén Gyógyító hangok című lemezsorozatának befejező, 4. része

2023. 05. 24.

A Kossuth-díjas, Érdemes művész új albuma parádés zenészgárdát vonultat fel. A kitűzött cél: hangokkal gyógyítani.

Az Égi Hang, Belső Hang és a Női Hang után itt a befejező rész, a Gyógyító Hang. Nem akármilyen társaságot hallunk rajta:

Lovász Irén: ének
Дeva (Takács Dorina) ének, elektronika 
Lukács Miklós: cimbalom 
Lantos Zoltán: hegedű 
Horváth Kornél: ütőhangszerek 
Mizsei Zoltán: ének, billentyű 
Pintér Ágnes: hárfa 
Ágoston Béla: basszusklarinét, szaxofon 
Balázs Gergely: ének 
Keönch László Farkas: kalimba, ének 

Dr. Konta Ildikó Mária, klinikai szakpszichológus,  a Magyar Zeneterápiás Egyesület alapító elnöke a következőket írta a lemez hatásáról: „A hangzás lenyűgöző, a ritmus sodró, az összhatás sejtelmes és felemelő, ősi rezgéseket ébreszt és a jövőbe repít. Az érzés és a gondolat testet ölt a melódiában, egyéni és kollektív élményekből táplálkozik, és a lélek szárnyal. 
A lemez hallgatása közben átéltem, hogy nem a tudatállapot megváltoztatásának hatásvadászata a cél, hanem a lélek befogadóképességének, a képzelet határainak kitárása. Nem változtatni akar, hanem egy önmagunkra ismerés kibontakozását váltja ki.
A nő, a férfi, a szülő, a haza, a természet, a teremtő és annak segítőiként a hangok, a szavak keltenek katartikus élményt. Fellebbenti a félelemtől szabadulni vágyás fátylát, és az isteni minőség átélését adja az Univerzumba kiáradó hangok által.
Ez a lemez a szavak melódiába szőtt varázsa.”

Lovász Irén és Дeva

Lovász Irén előszava a CD-hez:

 „A négy részes lemezsorozat befejező darabja, záró tétele a Gyógyító Hang c. lemez. Összefoglalása, esszenciája ez mindannak, amit a nemzeti hagyományban gyökrező, anyanyelven mondott népdaléneklés gyógyító szerepéről és kortárs felhasználásáról gondolok. 
Korábbi dalaim újraértelmezésében, újak megformálásában és előadásában is társam Дeva, a fiatal, tehetséges énekesnő. Általa és vele válik teljessé az az időhíd amit ősanyáink megidézett hangjaitól mai kortárs jelenünk és a jövő lehetőségei közt vélek és remélek fölfedezni, láttatni és hallatni. Kiváló zenésztársak: Lukács Miklós, Horváth Kornél, Lantos Zoltán, Mizsei Zoltán, Ágoston Béla, Pintér Ágnes, Balázs Gergely segítő, kreatív közreműködésével jött létre a lemez anyaga.
A lemezen elhangzó húros hangszerek, a magyar cimbalom, az indiai hegedű és a kishárfa lelkünk húrjaival együtt zengenek. Csakúgy, mint a legősibb hangszer, az emberi hang és a dob. A Gyógyító Hang c. lemez célja, hogy a magyar néphagyományban fellelhető ősi segítő, gyógyító erőt felidézze, felszínre hozza, és a mai magyar emberek számára is használható módon elérhetővé tegye mindannyiunk egészségére!” 

Az albumot ITT éred el az ismert platformokon.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 03.
A klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó "The Trousers" srácai új klippel rázzák fel február utolsó hetét. 
2024. 02. 24.
Az  immáron  télen is, de sportosra  váltva üzemelő Budapest Park még épphogy csak elbúcsúztatta a sok éve sikeres koriszezonját, de már szinte teljes a tavasztól őszig tartó zenei program repertoárja.
2024. 02. 20.
Közös dallal próbája felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és ezáltal a Velencei-tó kiszáradására a Balkán Fanatik és a Maxisun együttes az új dalában, a Mogyorófavirágban.
2024. 02. 20.
Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyan zenészek erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob).
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink