Megjelent digitálisan az Üllői úti Fuck 1993- s első lemeze

2024. 04. 16.

Örömmel jelentjük be, hogy megjelent az "Üllői úti Fuck" zenekar első lemeze - az I.- és újra műsoron immár másodjára is! Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit. És igazi bakelit kiadásához kiadó, nomeg pénz is kellett volna. Az meg nekünk, Üllői Úti Fuckereknek nem volt.

Aztán most, 30 évvel később (ok, valójában 31) úgy döntöttünk, hogy ideje feltámasztani ezt a retro kincset. És ez - akár rövid fejszámolással vagy az előző mondatom zárójeles részének figyelmes elolvasásával kiderül - egy év késéssel sikerült csak. Nem is mi lennénk, ha nem lett volna halasztásokkal tarkított az út. Viszont nem mi vagyunk azok, akiket egy kis időbeli elcsúszás elrettentene!

Szóval, az anyag most végre digitális formában is elérhető, így nem kell többé a régi műszaki csemegének számító kazettára vadásznia annak, aki meg szeretné hallgatni a kedvenc dalait. Mind a 10 kedvenc dalát az I. Címet viselő csodálatos albumunkról. 

Igazán boldogok vagyunk, hogy ráadásként újabb és újabb generációkat is megfertőzhetünk Üllői úti Fuck- rajongósággal. 
A lemezen olyan klasszikusok találhatóak, mint az “Emmi" - a  balul sikerült péntek estének emléket állító opusz. Vagy akár a zenekar örökkön félreértett alkotásai közül a “Bocikám”. Igaz, hogy e dalt már több generáció is a zászlajára tűzte akár rosszul, akár jól értelmezte amiről szól. 

A píszí és nempíszí megfogalmazások idején - napjainkban - meg mindenki döntse el maga meghallgatva a “Country", a "A háborút megnyertük", a "Megtört szív", a "Ne fogadj el idegentől édességet", a "Rosszkedvűek a szerelmesek", a "Téged barátom már nem szeretnek a pestiek”, és a "Budapest egy drága hely” című számokat, hogy neki melyik melyik.. 
Nem segítek eldönteni. Ó, igen! Ne feledkezzünk meg az igazi időszámítás hivatalos kezdetéről sem, amit a "Töröld föl a macska vérét" című dalunk hoz be a képbe, mindegy mit ír a történelem könyv vagy a Biblia.

Szóval, ne hagyd ki ezt a különleges alkalmat, és légy részese te is az Üllői úti Fuck vicces, kissé provokatív, ám nagyon is meghökkentő világának! Vásárlásra és rajongásra fel! Kösszépeeee!

A lemez csodálatos eredeti borítóját is letölthetitek ha a teljesen autentik verzsönre vágynátok. A csodálatos borítókép Lukács (Solymár) Albert barátunk keze munkáját dicséri. 
A lemezen Szántó Faszi Gábor énekel, gitározik és szájharmonikán is nyomja, Philipp László és Zsoldos Tamás basszerozik, Gerdesits Faszi Ferenc dobol és ütőhangszerez, Molnár és Eőry Tamások szaxofonoznak. Anno 1993-ban a lemez H.S.B. Stúdióban készült, a hangmérnök Gerhes Tamás. 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink