Megjelent a várva várt legújabb Marlboro Man nagylemez!

2022. 09. 15.

Április elején jelent meg a Marlboro Man zenekar legújabb lemezének első videó klipes slágere „Kínos” címmel, ami az új MM nagylemez címadó dala is lett egyben. A tavasszal megjelenő klip és dal szövegvilága, mondanivalója hűen tükrözi a zenekar és mindenek előtt a zeneszerző és szövegíró Gerdesits Ferenc gondolatiságát, mondanivalóját, azt megszokott vonalat, amit Marlboro Man zenekar immáron lassan 30 éve képvisel.

Az új MM nagylemez egyszerre dühös, kiábrándult, optimista és filozófikus is egyben, szokás szerint reflektál a jelen történéseire, amelyek éppen elég lehangolóak egy gondolkodó ember számára. Zeneileg inkább folkos irányba mozdult el, ám igen gyakran elektronikus és krautrockos elemeket is tartalmaz, a mostanában gyakran előforduló Neue Deutche Welle hatások mellett. Tragikusnak nevezhető emberi sorsokon keresztül a szokásos gyalázkodásokkal fűszerezve egy megzenésített álmon át eljut az emberiség és az emberi faj ostorozásáig, az album érdekessége pedig egy ördögűzés, ami már önmagában is idézőjelbe teszi a világ szellemi állapotát. Ez utóbbi előadója a Quimbyből is ismert Kárpáti Dódi, aki trombitán is közreműködik a lemezen.

Ezúttal is közreműködik Feri mindkét gyermeke az új lemezen. Egyikük basszusgitározik, a másik videóklipeket készít és a lemezhez tartozó további vizuál projekteket gondoz.

A dal szövegvilága – ahogy, majd hallhatjátok az egész lemezé is – kíméletlenül leplezi le álszent képmutató, hazug világunkat, ahogy azt a korábbi hat MM lemezen már megszokhattuk.

Az új album az összes dalát Gerdesits Feri írta, mint ahogyan a lemez összes akusztikus gitártémáját is Feri játszotta fel, és szokás szerint a dobokat, a mandolin, a dobprogramokat és basszusprogramokat is „Faszi” rögzítette a stúdóban. Ezúttal több dalban közreműködött Gerdesits Máté basszusgitáron, Somos András fuvolán és billentyűs hangszereken, valamint Mayer Gida Norbert, alapító atya, szólógitáron.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 04. 26.
Moiras Records kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében jelentek meg a legendás magyar progresszív rock trió archív felvételei és sok ismert sláger szerzőjének a válogatása.
2023. 05. 24.
A Kossuth-díjas, Érdemes művész új albuma parádés zenészgárdát vonultat fel. A kitűzött cél: hangokkal gyógyítani.
2023. 05. 19.
Különleges táncdalfesztivállal ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Katona József Színház társulata a Budapest Parkban, május 21- én.
2023. 05. 17.
A 70-es évek gazdag török pszichedelikus tradícióra építő Vedat Akdag színfolt a magyar tánczenei életben. A Katttarzis Productions és a Trottel Records kiadványát a Dalok.hu dobja be az online térbe.
2023. 05. 14.
A siófoki Plázs a Balaton buliközpontja, ahol nappal a felhőtlen strandolásé, este pedig a gondtalan bulizásé a terep és ez idén sem lesz másként: immáron a nyolcadik szezon veszi kezdetét a pünkösdi hétvégén.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink