Megjelent a Belmondo új, 9 számos LP-je

2023. 11. 14.

Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga "Királyok kutyái" címmel, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható. Petőfi születésének 200 éves évfordulója előtt tisztelegve a költő három versét is megzenésítette a zenekar, sőt az album címét is („Királyok kutyái”) az egyik Petőfi vers, „A kutyák dala” adta. További érdekesség, hogy két zenei kollaboráció hallható rajta. A lemez első dala („A fákról a formád jut eszembe”) Volosinovszky György színész és a Belmondo közös szerzeménye, előadása. Az utolsó szám pedig egy Müller Péter Sziámival közös darab, a „Lakik bennem egy kisgyerek”.  

A „Királyok kutyái” korongról hallhatunk szerzeményeket pénteken (11.10.) este a Turbinában, ahol Czutor Zoli bandája mellett a Víg Mihály alapította Balaton is muzsikál. Az eseményen fellép és konferál a Balaton egykori énekese, Méry Péter író.

Czutor első zenekara, a szegedi Nyers a ’90-es évek közepén és második felében járta be az ország klubjait és fesztiváljait, elmondása szerint a Balaton akkora legendája volt a magyar undergroundnak, hogy örömmel vették, ha akárcsak Balaton dalok feldolgozásait játszó együttesekkel (pl. a debreceni Pekingi ősz) léphettek egy színpadra.

Az ikonikus Nyers dalok a 2005 végén alakult Belmondo műsorának is szerves részét képezik, de a november 10-i estnek egy igazán különleges műsorszáma is lesz: Felcsendül a „Megáll az idő” című 1956-os sláger. Ennek az apropója nem is annyira a nemzeti ünnep közelsége, hanem az, hogy az azonos című 1982-es magyar film (amelyet egyesek a valaha készült legjobb magyar filmnek tartanak) gimnáziumi zenekarát a Balaton alapító- és a koncerten is fellépő tagjai (Víg Misi és Méry Péter) alakítják.


TURBINA ESEMÉNY:    
https://facebook.com/events/s/belmondo-vs-balaton-turbina/277469658446946/
RÉSZLET A MEGÁLL AZ IDŐ FILMBŐL:



 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink