Klippremier! Tárkány Művek - Ének a porban

2021. 09. 24.

A Tárkány Művek új lemeze a napokban a Dalok.hu-n látta a napvilágot. Most hallhattok róla egy dalt egy olyan videó kíséretében, amelynek a Dalok.hu-n van a premierje.

"Szeretünk utcákat és tereket és művelődési házakat elnevezni elhunyt költőinkről, verseiket betesszük a kötelezők közé, csak éppen arra nem igen figyelünk, mit is mondtak nekünk, és lehetőleg semmit sem fogadunk meg belőle. Sőt, olybá tűnik, mintha ez a szentimentális tisztelgés csak arra szolgál, hogy elfedjen valamit, valami kínosat, valami irritálót. Ezért nem nem tud elévülni a költészetük - mert semmi sem változott, semmit sem változtunk. Ady Endrére igaz ez talán leginkább, akinek magyarságversei sajnos ma is naprakészek, hiszen megátalkodottan ragaszkodunk dédelgetett téveszméinkhez. "Ki magyar tájon nagy sorsra vágyik, rokkanva ér el az éjszakáig." Ezt érzed inkább magadénak, vagy emezt? "Rokkanjon más is, pusztuljon más is." És aki meglátja ebben az évszázados, pártokon és politikai rendszereken túlnyúló távlatot, mi ötlik a szemébe? Miért mocsaras ez a magyar róna? Miért vagyunk rokkantak halma? Miért élünk a nagy éjszakában?"

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 06. 21.
2006 június 21-én, a Zene Ünnepén kinyitotta kapuit a Dalok.hu. Az alábbiakban elmeséljük, hogyan és miért indultunk, milyen volt akkor a világ és mi történt azóta.
2021. 10. 18.
A „NoPiPiNoPie” májusban debütált egy újragondolt gyermekdallal az “ABC 2021”-el. Most megjelent második daluk is.
2021. 10. 12.
A Curtis-diszkográfia hamarosan egy vadonatúj EP-vel gyarapodik: a népszerű rapper egy igazán ütős gengszterközegben használatos kifejezésre, a ’Spíler’-re keresztelte az érkező korongot.
2021. 10. 06.
Megjelent Szabadi Andrea, a Kaan Luum zenekar egyik alapítója, énekes és handpan művész nyolc darabból álló meditációs lemez kollekciója.
2021. 10. 05.
A lemezről bővebben is mesél Ricsipí és Qka MC október 14-én a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol az albumot meghallgathatja a közönség a két rapperrel.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink