Interjú a Membran zenekarral

2008. 06. 16.
 
Dalok.hu: Megnyertétek a Magyar Filmszemle „Legjobb eredeti filmzene“ díját, a Bogdán Árpád jegyezte Boldog új Élet című film zenéjért. Fogjuk hallani valamikor ezt az anyagot?
 
Papp Feri: Igen, még az idén meg fog jelenni nagylemez formában is. Számunkra ez nagyon kellemes és tanulságos munka volt, mert életünkben először egy előre meghatározott koncepció mentén, határidőre dolgoztunk.

Dalok.hu:
Mesélnétek egy kicsit a Membran születésének körülményeiről?
 
Cadik: 1996-ben ismertem meg Pejkó Balázst és Papp Ferit, kialakítottunk egy házi stúdiót Balázs szobájában és elkezdtünk kísérletezgetni. A Membran elsősorban egy stúdió formáció, ami hármunk barátságának köszönhetően jött létre.
 
Dalok.hu: Mi az a kohéziós erő ami azóta is egyben tartja a csapatot?
 
Pejkó Balázs: Ferivel a Budapesti Műszaki Egyetemen találkoztam, ahol hamar felismertük mindkettőnk közös elektronikus zenei kíváncsiságát. Feri klasszikus zenei műveltsége és tudása, az én technikai elhivatottságom és Palika zenei spektruma hozott össze minket, és azóta is ez kapcsolja össze a Membrant.
 
Dalok.hu: Ha jól tudom, egy hosszabb alkotói korszakot ölel fel az első dupla albumotok, a „Closed“?
 
Papp Feri: Igen, egy olyan izgalmas és hosszú munka lezárása ez a lemez, amely összefoglalja az elmúlt tíz év munkáit. A múlt szerteágazó lenyomatát mutatja be a „Closed“.
 
Pejkó Balázs: Azt a hibát azért elkövettük, hogy a számok elkészülésének idejét nem tüntettük fel a lemezen, ami pedig még sok mindent elárult volna az alkotói folyamatról, (az utolsó szám 2005-ben készült – a szerk.)
 
Dalok.hu: Rendkívül izgalmasan hangzik a lemezen a közreműködők listája, mesélnétek erről valamit?
 
Cadik: A lemez a magyar kortárs zenészek széles palettáját mutatja be, a külföldi előadók közül kiemelném Dynamite-ot és Dudley Perkinst – akikkel különösen nagy élmény volt együtt dolgozni, de azt hiszem ezt minden közreműködőre kijelenthetem.
 
Pejkó Balázs: Voltak időszakok, amikor egy-egy hangszerre fókuszáltunk. Az volt a célunk, hogy az akusztikus hangszereket elektronikus környezetbe helyezzük. Ehhez csatlakoztak zenész barátaink.
 
 
Dalok.hu: Következő album, live-act, esetleg valami változás a már jól bevált munkamódszerben?
 
Pejkó Balázs: Készülünk egy új nagylemezre, ami biztosan egy konkrét koncepció mentén fog létrejönni. Ugyanígy lesznek vendégművészek, de most újfajta struktúrákon gondolkozunk, és a következő lemezre biztosan nem kell majd tíz évet várni, (új munkamódszer)!
 
Papp Feri: Ezen kívül az idei évben meg fog jelenni Palikának a hiphop szólólemeze, több tengerentúli MC közreműködésével.
 
Cadik: Az élő fellépesek még váratnak magukra, ha minden jól megy, hamarosan kialakul egy live-act formáció is.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 05. 12.
Április 8-a és 18-a között került sor harmadik kalkuttai tanulmányutamra, most kifejezetten a baul fakír zene tanulmányozásával voltam elfoglalva. Közben felvettük ezt a Rabindranath Tagore szerzeményt.
2024. 04. 30.
"Nincs vissza" címmel új dallal, és hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt...
2024. 04. 30.
Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.
2024. 04. 29.
Május 23-a és 28-a között turnézik a Djabe Chieli Minucci amerikai gitárossal, aki olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Celine Dion, Lou Reed és Jennifer Lopez. Új Djabe album is jön.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink