Ifjú kortárs zenei fesztivál az Óbudai Társaskörben

2007. 03. 06.
Március 2-3-4-én negyedik alkalommal jelentkezik az Óbudai Társaskörben a fiatal zenész- és zeneszerzőgárda fesztiválja, az Ifjúsági Kortárs Zenei Estek. Az ifjú magyar zeneszerző-generáció legfrissebb művei közül idén tizenhat alkotást hallgathat meg három hangverseny alatt a nagyközönség.
A 2004-ben született fesztiválra harmincadik életévüket még be nem töltött fiatal zeneszerzők jelentkezhetnek műveikkel. Az elmúlt három év alatt több, mint félszáz művet mutattak be az IKZE fesztiválon, évente 35-40 előadó közreműködésével.

Idén - már második alkalommal - a kortárs zenei koncertek közönsége is aktívan részt vehet a fesztivál menetében, mindenki szavazhat a neki legjobban tetsző alkotásra, így a legtöbb szavazatot kapott darab szerzője a rendezvény végén hazaviheti az Ifjúsági Kortárs Zenei Estek Közönségdíját. A megszokott módon a kamaraesteket minden évben elismert zeneszerzők nyitják meg, biztosítva ezzel a kapcsolatot a fiatalok és híres kollégáik között: idén Petrovics Emil, Fekete Gyula és Csemiczky Miklós a fesztivál vendégei. 

Az IKZE közönsége előtt még ismeretlenebb alkotók mellett újra hallhatjuk azoknak a fiatal zeneszerzőknek darabjait, akik nemcsak az elmúlt Ifjúsági Kortárs Zenei Esteken, hanem egyéb rangos zenei fesztiválon, versenyeken is komoly sikereket értek el, például Meskó Ilona, Cser Ádám, Maróti Emese vagy Sztojanov Georgi műveit.

A főszervező és ötletgazda két fiatal, Artisjus-díjas fuvolaművész, Győri Noémi és Madaras Gergely, akik hangszeres előadóként a hazai és külföldi koncertélet aktív szereplői. Szívügyüknek tartják, hogy kialakítsanak egy olyan fórumot, ahol a fiatalabb, tehetséges előadók és az egyelőre még kevésbé ismert zeneszerzők egymás művészetére építve, színvonalasan újra és újra bemutatkozhatnak.

(A rendezvény minden hangversenyére diákigazolvány felmutatásával a belépés ingyenes.)
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 05. 12.
Április 8-a és 18-a között került sor harmadik kalkuttai tanulmányutamra, most kifejezetten a baul fakír zene tanulmányozásával voltam elfoglalva. Közben felvettük ezt a Rabindranath Tagore szerzeményt.
2024. 04. 30.
"Nincs vissza" címmel új dallal, és hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt...
2024. 04. 30.
Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.
2024. 04. 29.
Május 23-a és 28-a között turnézik a Djabe Chieli Minucci amerikai gitárossal, aki olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Celine Dion, Lou Reed és Jennifer Lopez. Új Djabe album is jön.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink