Égből, Fényből… - a Napfonat karácsonyi lemeze

2023. 12. 10.

A 2018-ban alakult Napfonat az utóbbi években több ízben is bizonyította, hogy nem csak a világzenei színtéren, de a könnyűzenei palettán is megállja a helyét. Az öt női frontember találkozásából született, ütőshangszerekkel kiegészített a cappella együttes saját szerzeményeket, valamint magyar és más kultúrák népdalait dolgozza fel polifonikus hangzásba öltöztetve.

A zenekar 2023-ban már jelentkezett egy nagylemezzel - a Harmatcseppben él a világ bennem című album a Fonó gondozásában jelent meg, és a négy őselem tematikáját járja körül, amelyen nagyrészt saját szerzeményeket hallhatunk. A lemez 2023 decemberében felkerült a WMCE nemzetközi világzenei toplistájára.

A zenekar 2022-ben bejutott a DAL döntőjébe a Mint a Zápor c. dalukkal, több ízben dolgoztak együtt Palya Beával és Sena Dagaduval, akivel 2021-ben Ferenc pápa zárómiséje előtt is felléptek a Hősök terén. Rendszeres fellépői a magyar fesztiváloknak, valamint többször turnéztak Európában (Csehországban, Lengyelországban, Észtországban és Finnországban).

 

Az Égből, Fényből… egy különleges ünnepi lemez. A Napfonat a népdalok és akár sokszor hallott karácsonyi énekek ősi szépségét olyan újszerű köntösbe öltözteti, amely igazán egyedi hangulatot varázsol a karácsonyfa alá. A lányok az eddigi zenei útjukhoz méltóan újító szellemben, mégis a hagyományokat megtartva az ünnep meghitt, leheletfinom élményére helyezik a hangsúlyt, helyet adva a felszabadult örömnek is. 

"A Napfonat új lemezétől annak is ünnepi hangulatba burkolózik a szíve, akinek amúgy már elege van a karácsonyi dalokból." - írta a WMN.hu

Az albumot ITT tudod letölteni, december 17-én pedig láthatod a lemezbemutató koncertet a Fonóban.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink