Debussy NOW! – Harcsa Veronika/Anastasia Razvalyaeva/Fenyvesi Márton kortárs albuma exkluzívan a Dalok.hu-n!

2020. 11. 24.

„A Debussy dalokat Anasztázia és Veronika nagyon rendhagyóan kezeli. Az interpretáció kereteit jelentősen tágítottuk, bizonyos dolgokat újra gondoltunk és megpróbáltunk egy egészen új hangzásvilágot teremteni így hárman” – Fenyvesi Márton a lemezről. 

Az album januárban jelenik meg a digitális platformokon, addig csak nálunk lesz elérhető.  

„Minden bizonnyal Debussy is üdvözölte volna az ötletet, hogy műveit másfél évszázaddal később korlátokat nem ismerő művészek oltsák a pillanatba, hiszen a zenei impresszionizmus előfutáraként maga is erre törekedett. Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész, Harcsa Veronika énekes, valamint Fenyvesi Márton gitárművész és sound designer Debussy legszebb dalaiból készített olyan kortárs átiratokat, amiben mindez lehetségessé válik. A zeneszerző Paul Verlaine és más költők verseire írt művei új fényben mutatkoznak meg a hárfa légiessége és a sotto voce, vagyis a klasszikusnál beszédközelibb énektechnika révén, az élő elektronikus effektek által pedig valódi dimenzióváltáson mennek keresztül.” BMC.hu 

 Video előzetes: https://youtu.be/CBxDs0_UwCU 

Harcsa Veronika – ének
Razvaljajeva Anasztázia – hárfa
Fenyvesi Márton – élő elektronika, gitár 

Egy hónapja interjúvoltuk Fenyvesi Marcit a Dalok-Galoppban és többek között erről a különleges albumról is esett szó.  

„Itt a zenei technológia iránti érdeklődésem és a zenei tudásom egyesül. Az akusztikus zenei hangzást egészítettem ki új rétegekkel. Ez alapvetően élő zenei aktivitás, amit itt űzök. Improvizáció is van ebben az előadásban – a Debussy dalokat Anasztázia és Veronika nagyon rendhagyóan kezeli. Az interpretáció kereteit jelentősen tágítottuk, bizonyos dolgokat újra gondoltunk és megpróbáltunk egy egészen új hangzásvilágot teremteni így hárman”.    

A lemezbemutató koncert live stream formában zajlik, november 30-án 19:30-tól az Opus Jazz Clubból. Esemény ITT .

Az albumot ITT töltheted le, veszteségmentes formátumban is. 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink