Csordás Gábor Swansong triója ázsiai jazz-turnéja

2024. 04. 12.

Csordás Gábor Swansong triója április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel. Többek között a nagy presztízzsel bíró pekingi és shanghai Blue Note klubokban is. Míg Japánban már 2019-ben négy városban turnézott a zenekar, Kínába most érkeznek első alkalommal. A zenekar saját szerzeményeket játszik, melyek a modern európai jazz műfajába sorolhatóak. 

A trió 2010-ben alakult Berlinben, az eredeti felállásban a tokyoi Noriaki Hosoya basszusgitározott és Andrea Zuliani dobolt, őt váltotta a Washington D.C.-ből származó Marty Risemberg.

Két stúdió, és egy koncert lemezük jelent meg a Hunnia Records gondozásában, a bemutatkozó, "Swansong" című albumuk DSD kiadását az év albumának jelölték a NativeDSD.com-on. A lemezt ITT töltheted le.

"Kiválóan megkomponált dalok, melyek dallamos ötletekre épülnek" - így ír az olasz Il popolo del Blues jazzmagazin a Swansong első lemezéről. Noriaki és Gábor egyenlő arányban szerzik a trió zenéjét, amely erőteljesen kötődik az európai zenei hagyományokhoz, de közben hordozza a három kontinensről származó három tag zenei kultúrájának különbözőségeit is.
 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 05. 21.
A POLYGLOT egy új daltertejesztési modell és szakmai hálózat, ami az európai nyelvi és kulturális sokszínűséget érvényesíti az uniformizálódó piacon. Jelentkezz, ha dalszerző vagy!
2024. 05. 14.
A Fekete Zaj Fesztivál megrendezésének 15. évfordulója alkalmából az eseménynek otthont adó Mátra domborzati formáit hanghullámokká alakította, amelyek segítségével most bárki megszólaltathatja a hegység hangját.
2024. 05. 14.
Harmadik alkalommal rendezik meg Balassagyarmaton a Palóc Ligetben a Palóc Futamot június 15-én. A könnyűzenei tehetségkutató ezúttal számos kísérőprogrammal bővül,
2024. 05. 13.
A TikTok és az Instagram világában élő tizenévesek mellett a két huszonéves srác már veteránnak számít. Óriási online nézettség és Budapest Park – a 30-an túli öregek csak nézik ezt a jelenséget és nem értik :-)
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink