Csillagfröcs klippremier – Mr. Alkohol

2021. 12. 30.

Fiatalos lendület, amerikai népzenei gyökerű műfajok, angol- és magyar nyelvű repertoár.  
Bluegrass, blues, rockabilly, rock and roll és gospel keverednek a fiatal, de nem kezdő zenekar műsorában.
A zenekar így mutatkozik be:
 

„Olyanok vagyunk, mint egy nagy család – egy kicsit zajos és olaszos család persze. Együtt bulizunk, együtt nyaralunk, együtt vonulunk el a világ elől a Bakony rengetegébe, hogy aztán igazán pörgős és bulis számokkal rukkoljunk elő, amikkel szórakoztathatjuk a közönséget. Két éve zenélünk a jelenlegi felállásban, Csillagfröccs néven.
Hattagú formációnkban a három csodálatos hangú énekest: Ferkovics Fannit, Szente Nikit és Szrapkó Katát három hangszeres – Botka Nándor: mandolin és gitárok, Dienes Ádám: akusztikus és elektromos gitárok, Balogh Eszter: basszusgitár – kíséri.
A 2021-es év nagyon sok izgalmas projektet hozott a számunkra. A Lousiana Double zenekar meghívására részesei lehettünk a Bluegrass Story című ismeretterjesztő filmnek, amelyben a bluegrass műfaj keletkezésének történetéről mesélünk sok-sok élő zenei példa segítségével, illetve az ebből készült élő műsorral azóta is járjuk az ország koncerttermeit. Legközelebb februárban a budapesti Nemzeti Színházban lesz Bluegrass Story, fantasztikus meglepetésvendégek társaságában.
Szintén az idei évben történt, hogy a SziluART Műhely felkérésére vadonatúj kísérőzenét és dalokat írhattunk Weöres Sándor Holdbeli csónakos című mesejátékához. A Belvárosi Művészeti Napok keretében, 2021. szeptemberében bemutatott darab további előadásain is minden alkalommal élőben muzsikálhatunk, ami mindig izgalmas élmény és sokban különbözik a hagyományos koncertezéstől.”
 

A szilveszteri bulik hangulatához tökéletesen passzol a Mr. Alkohol című, eredetileg Szörényi Szabolcs – Bródy János által írt dal új feldolgozása, amelynek videó-premierjét az év utolsó napjaira időzítette a CSILLAGFRÖCCS zenekar.
A budapesti Jedermann kávéházban forgatott klipet látva az ember már indulna is a hűtőhöz egy újabb sörért, ha pedig társaságban mulatunk éppen, akkor máris hozzáfoghatunk a citromszeleteléshez, és tölthetjük a tequilát, hogy együtt koccintsunk a klipben látható-hallható fiatalokkal.
Persze azért csak óvatosan azzal a (miszter) alkohollal… „Mert néha jó veled, ezt nem tagadhatom, de addig-addig hízelegsz, míg nem tudom, hogy mit teszek…”

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink