Csillagfröcs klippremier – Mr. Alkohol

2021. 12. 30.

Fiatalos lendület, amerikai népzenei gyökerű műfajok, angol- és magyar nyelvű repertoár.  
Bluegrass, blues, rockabilly, rock and roll és gospel keverednek a fiatal, de nem kezdő zenekar műsorában.
A zenekar így mutatkozik be:
 

„Olyanok vagyunk, mint egy nagy család – egy kicsit zajos és olaszos család persze. Együtt bulizunk, együtt nyaralunk, együtt vonulunk el a világ elől a Bakony rengetegébe, hogy aztán igazán pörgős és bulis számokkal rukkoljunk elő, amikkel szórakoztathatjuk a közönséget. Két éve zenélünk a jelenlegi felállásban, Csillagfröccs néven.
Hattagú formációnkban a három csodálatos hangú énekest: Ferkovics Fannit, Szente Nikit és Szrapkó Katát három hangszeres – Botka Nándor: mandolin és gitárok, Dienes Ádám: akusztikus és elektromos gitárok, Balogh Eszter: basszusgitár – kíséri.
A 2021-es év nagyon sok izgalmas projektet hozott a számunkra. A Lousiana Double zenekar meghívására részesei lehettünk a Bluegrass Story című ismeretterjesztő filmnek, amelyben a bluegrass műfaj keletkezésének történetéről mesélünk sok-sok élő zenei példa segítségével, illetve az ebből készült élő műsorral azóta is járjuk az ország koncerttermeit. Legközelebb februárban a budapesti Nemzeti Színházban lesz Bluegrass Story, fantasztikus meglepetésvendégek társaságában.
Szintén az idei évben történt, hogy a SziluART Műhely felkérésére vadonatúj kísérőzenét és dalokat írhattunk Weöres Sándor Holdbeli csónakos című mesejátékához. A Belvárosi Művészeti Napok keretében, 2021. szeptemberében bemutatott darab további előadásain is minden alkalommal élőben muzsikálhatunk, ami mindig izgalmas élmény és sokban különbözik a hagyományos koncertezéstől.”