Borsodi Zenei Fesztiválok - Magyarország legnagyobb tehetségkutató fesztiválja

2009. 01. 14.
A 2008. év összefoglalója.

Az elmúlt években megrendezett ILA Tehetségkutatóból (az International Live Award hazai döntője) kifejlődve a Borsodi jóvoltából egy megújult zenei megmérettetés részesei lehettek azok, akik jelentkeztek erre a versenyre. A rendezvény célja, kitörési lehetőséget biztosítani a tehetséges zenekarok számára, stílustól függetlenül. A verseny az élőzenéről szól, a kiválasztott résztvevők Budapest legimpozánsabb koncerttermében, az A38 hajón, professzionális körülmények között mutathatták be tudásukat.


A rekordszámú közel 300 zenekaros jelentkezést rekordszámú, közel 35.000 szavazat követte: az előzsűrizés során kiválasztott 40 zenekar közül egy „Borsodi kedvencként“ közönségszavazás útján juthatott be a döntőbe.
 A négy forduló 2008. november-december között zajlott 4 hétvégén az A38 hajón. A gondosan összeválogatott szakmai zsűri mellet a közönség szavazatai 50%-ban alakították ki a végeredményt. A továbbjutó zenekarok az értékes nyeremények mellett Bécsben is megvillanthatják tehetségüket Közép-Európa legjelentősebb tehetségkutatóján, az International Live Award-on.

A fordulók igazi fesztiválhangulatban teltek, a kiváló produkciók mellett az Amber Smith, a Fish!, a Blind Myself és a Heaven Street Seven mutatták be, hogyan is csinálják ezt a „nagyok“. Táncolás, együtténeklés, sör és forró hangulat a tél küszöbén: minden, ami elmaradhatatlan egy jó koncertnél.


A 2008-as év nyertes zenekerai:
Esti Kornél
Tius Norma
Chuck Norris Action Squad
The Pfl
Room Of The Mad Robots
Megazetor
Peacetones
Waterfall

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink