Barta Ildikó első helyezést ért el az olaszországi “On The Music Waves" dalversenyen

2023. 03. 09.

„Az első díjjal a pénzdíjon kívül teljes olaszországi promóció (weboldal, sajtómegjelenések, rádió, televízió) jár, de számomra  a legszebb az ebben, hogy egy magyar nyelven felhangzó dal nyerni tudott egy ilyen erős mezőnyben, a sok angol nyelvű dal között” – nyilatkozott a Dalok.hu terjesztésében megjelent dal szerzője. 

Barta Ildikó 1995-ben zeneelmélet és karvezetés szakon végzett a Zeneakadémián. Azóta a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium zeneelmélet és olasz tanára illetve az iskola kórusának karnagya. Számos dalt és instrumentális zeneművet írt, illetve a 2014-ben bemutatott "Mandralínia" musical zeneszerzője.

"Az alkotás lételemem. Csodálatos dolog életre hívni valamit, legyen az egy új dallam, vagy egy már megírt zenemű előadása. Az ihlet  számomra egy olyan bensőséges kapcsolat egy mindenek felett álló és mégis mindenben ott lévő létezővel, amely örömtelivé varázsolja a mindennapjaimat és értelmet ad a létezésemnek. Szenvedéllyel alkotok, ezzel szítva fel a lángot másokban is, hogy értékesebbé, szebbé tegyük a világot."

A “Találkozások” című dala első helyezést ért el az Olaszországban megrendezett “On The Music Waves" dalversenyen, ahol 24 ország szerzői/előadói képviseltették magukat.

Az énekes-dalszerző nemrég adta ki a legújabb albumát, amelyről így nyilatkozik:

A "Sound Drops" című   válogatásban szereplő zenéket az elmúlt 2 évben írtam, most döntöttem úgy, hogy albumba teszem őket. Egy csokorba szedtem azon műveimet, amelyekben már szintetizátor hangokat is használtam. Bízom abban, hogy a hallgatók is eljutnak abba a lelki állapotba, amilyenben én voltam, amikor ezen műveket megírtam. Ez az album a nyugalom kicsiny szigete a mai zavaros, problémákkal terhelt világunkban. 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 03.
A klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó "The Trousers" srácai új klippel rázzák fel február utolsó hetét. 
2024. 02. 24.
Az  immáron  télen is, de sportosra  váltva üzemelő Budapest Park még épphogy csak elbúcsúztatta a sok éve sikeres koriszezonját, de már szinte teljes a tavasztól őszig tartó zenei program repertoárja.
2024. 02. 20.
Közös dallal próbája felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és ezáltal a Velencei-tó kiszáradására a Balkán Fanatik és a Maxisun együttes az új dalában, a Mogyorófavirágban.
2024. 02. 20.
Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyan zenészek erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob).
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink