Balaton - A meghívott halál – az ötödik lemezük idén!

2021. 07. 15.

Az immár 41 éves színpadi múlttal büszkélkedő Balaton zenekar igencsak aktívan töltötte a pandémia által rákényszerített kényszerpihenőt. A legfrissebb anyaga Ady versfeldolgozás albumuk. Ez a zenekar ötödik, idén megjelent lemeze. 

Előbb 2020 novemberében jelent meg a "Live at Hunnia" koncertanyag két részben, majd decemberben felkerült a netre egy 25 perces, koncertvideójuk az NKA jóvoltából. A minikoncert hanganyaga a Dalok.hu-n jelent meg januárban, ITT letöltheted.


Majd ez év elején egy négyrészes, összesen 44 dalt tartalmazó kiadvány sorozat következett, az elmúlt 40 év legsikeresebb Balaton (és Európa Kiadó, Neurotic) dalait játszotta fel újra a zenekar „4X10+1” címmel. 
A produceri koncepciónak megfelelően a zenekar a teljes hanganyagot koncert körülmények között, egyszeri nekifutásra játszotta fel a Hunnia Bisztróban. A négy albumnyi anyag kizárólagosan a Dalok.hu-n jelent meg.
És ha feltennénk a kérdést Víg Mihály zenekarvezetőnek: mi szükség volt mind erre, hiszen szinte az összes dal elérhető különböző, főleg amatőr felvételeken a közösségi médiában? 
Tömör választ kapnánk: A minőség. Sajnos nagyon sok régi felvétel kering a Youtube-on, de ideje volt kihasználni, az elmúlt 40 év technikai fejlődését és egy igazán jó hanganyaggal előállni….

És nincs megállás a Balaton zenekar háza táján. 2021 június 25-én különleges helyszínen, az Óbudai Evangélikus Templomban, különleges hangszereléssel, csellóval és hegedűvel kiegészülve mutatták be legújabb, CD-n megjelenő albumukat "Ady" címmel.

Ez egy igazi koncept album: a lemez Víg Mihály által megzenésített Ady verseket és instrumentális betéteket tartalmaz. Az egész valahogy filmszerű. Többszöri meghallgatásra, nem csak Víg Mihály zeneszerzői és előadói kvalitását konstatálhatjuk, hanem rádöbbenhetünk, egy képzeletbeli filmbe csöppentünk.
Szinte látjuk magunk előtt, ahogy a költő gondolatai - talán Csinszka zongoraórája, talán valamilyen régi mozihíradó hatására - a papírra vetődnek.
Az "Ady" album és a lemezbemutatón készült hangfelvételek, valamint a közel egy órás instrumentális Balaton anyag, több kislemez formájában elérhető lesz a dalok.hu-n. "A meghívott halál" című 4 trackes album júliusban már meg is jelent.

ITT töltheted le a zenekar idei és korábbi lemezeit is.

ITT hallhathatod meg őket a Spotify-on.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 06. 20.
Dalok-Galopp podcastunkban beszélgettünk a tenger hullámzásáról, egy holokauszt témájú társasjátékról, arról, hogyan lehet szerelembe esni egy zenei szoftverrel és arról is, miért szeret Rozina komolyan játszani.
2021. 07. 25.
A Rokkka zenekar autentikus népzenével és világzenével ötvözi a magyar irodalom alkotásait, keresve a műfajok közötti átjárhatóságot, érzékenyen harmonizálva és bátran újrahangszerelve a zene és költészet keresztmetszeteit. 
2021. 07. 24.
A Mórocz Pincészet tulajdonosa, Mórocz Tamás felkért négy muzsikust – Szedert, A Bence kalandjait, BÖBE-t és Hangácsi Mártont -, hogy az új évjáratos boraihoz adják oda egy-egy kiadatlan dalukat.
2021. 07. 24.
A srácok a nagykorúságot egy eszméletlen bulival fogják megünnepelni július 24-én, azaz ma este a Budapest Parkban! Ilyen szülinap csak egyszer van egy életben. Ne hagyd ki!
2021. 07. 22.
A Budapest Park jubileumi 10. születésnapja már magában ünneplésre méltó, azonban az elmúlt időszak mindannyiunkat érintő nehézségeinek múlása még több okot ad az örömre...
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink