„A nappaliban zongorázom és közben beszűrődik a napfény” – Orbay Lilla szóló lemeze

2023. 03. 04.

A Dalok.hu terjesztésében jelent meg a fiatal jazz-tehetség saját dalokat tartalmazó albuma. A metropoliszban szabadon kószáló oroszlán, belső nosztalgia vetítés, lezáratlan rémálom – nem akármilyen utazásra invitál minket Lilla.

Orbay Lilla a fiatal jazz-generáció egyik legkiemelkedőbb egyénisége, aki muzikalitását nem csak, mint énekesnő, de mint komponista és zenekarvezető is kamatoztatja. Számos hazai és külföldi klubkoncert mellett saját kvintettjével 2022-ben nagy sikerrel szerepelt a MÜPA-ban, majd a nyári fesztiválidőszakban rendszeresen koncertezett az ország különböző pontjain, többek közt a ZamJam fesztiválon is. Ebben a formációban zongorajátéka is meghatározó, a hangszerrel való együtt-lélegzése, stílusának főbb motívumai gyakran Norah Jones karakterét idézik.

Első szólóalbumát hallgathatja meg az érdeklődő GNAMMA címmel. A lemezen énekel, zongorázik, saját szerzeményeit adja elő. Gitáron közreműködik Usztics Péter.

„Régi álmom volt egy olyan kislemez, ami tükrözi a dalok születésének intimitását, azt a hangulatot, amikor a nappaliban zongorázom és közben beszűrődik a napfény. Ennek a hangulatnak a megragadásáért és megszólaltatásáért ragaszkodtam a szóló felálláshoz, illetve egy trackre felkértem Pepe Usztics -t. A dalok már velem voltak. A szövegek néhol “impresszionisták”, melankolikusak.” – mesélt nekünk Lilla a Magyar Kultúra által kiadott lemezéről.

Fotó: Facebook

A számok leírása: 

Alone in the desert
Korszak kép, ahol izolációra kényszerít az egyre lassabban folyó élet. A Melankólia magára ölti mély narancsba fordult tónusait, amelyeket tudatalattink a sivatag kies horizontjával asszociál. 

Lion Song
Azonosulás a metropoliszban szabadon kószáló oroszlán abszurd jelenségével.

Window pane tune
Egy élettörténeti korszak lezáródik.
Az első sorban ülünk a belső nosztalgia vetítésen, és a cigaretta önkényesen hamuzik az ablakpárkány alatt lógó lábakra.

Steps
A lemez utolsó darabját egy lezáratlan rémálom inspirálta. Üldözöttség, reménytelenség egy kísérteties álomtérben, ahonnan a halál megváltó éber zihálása helyett állagtalan sztázisba esünk. 

Az albumot ITT tudod letölteni, ITT pedig találod az elérhetőségét más platformokon. 

Lilla több zenekarban énekel: Orbay Lilla Quintet, Ephemere (tavalyi interjúnkat velük ITT találod) és számos népszerű formáció vendége.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 04. 26.
Moiras Records kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében jelentek meg a legendás magyar progresszív rock trió archív felvételei és sok ismert sláger szerzőjének a válogatása.
2023. 05. 24.
A Kossuth-díjas, Érdemes művész új albuma parádés zenészgárdát vonultat fel. A kitűzött cél: hangokkal gyógyítani.
2023. 05. 19.
Különleges táncdalfesztivállal ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Katona József Színház társulata a Budapest Parkban, május 21- én.
2023. 05. 17.
A 70-es évek gazdag török pszichedelikus tradícióra építő Vedat Akdag színfolt a magyar tánczenei életben. A Katttarzis Productions és a Trottel Records kiadványát a Dalok.hu dobja be az online térbe.
2023. 05. 14.
A siófoki Plázs a Balaton buliközpontja, ahol nappal a felhőtlen strandolásé, este pedig a gondtalan bulizásé a terep és ez idén sem lesz másként: immáron a nyolcadik szezon veszi kezdetét a pünkösdi hétvégén.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink