A 75 éves Darvas Ferenc színházi dalai

2022. 01. 08.

Darvas Ferenc a legtöbbet foglalkoztatott színházi zeneszerző, aki alkalmi együtteseivel sokszor előadóként is közreműködik a produkciókban. Számos filmhez, tévé- és rádiójátékhoz komponált zenét. Zongorarögtönzéseivel a némafilmek világát elevenítette meg több múltat idéző mozielőadáson.
Elismert zongorakísérő. Többek között Csákányi Eszter, Koltai Róbert és Eszenyi Enikő partnere.

A közismert zongorista, zeneszerző és színházi zenész tavaly töltötte be 75. évét. Az évfordulóhoz kapcsolódóan megkezdődtek a „Te vagy a legjobb ötletem” című album munkálatai, amelyen Darvas Ferenc Várady Szabolcs szövegeire írt színházi dalaiból hallhatunk majd egy válogatást. 

Ezek a dalok eddig még sehol sem jelentek meg, Darvas Ferenc jellegzetes zongorajátékéról is alig-alig készült igényes stúdiófelvétel, és az előadásokban szereplő színészek hangja is jobbára csak a nézők emlékezetében él.  Így a várhatóan 2022 tavaszára elkészülő album több szempontból is hiánypótló. Egyszerre verslemez, színészlemez, szerzői lemez és verseskötet – mivel a dalszövegek nyomtatásban is olvashatóak lesznek a fizikai és letölthető formátumban egyaránt megjelenő CD mellékleteként.

A dalok nagy részét színészek adják elő: Lázár Kati, Csákányi Eszter, Roszik Hella, Mácsai Pál, Katona László és Sipos György, további dalokban közreműködik maga a szerző és két fia, Darvas Benedek és Darvas Kristóf is, és hallható lesz az alternatív zenei világból ismert Ujj Zsuzsi, valamint Szakál Tamás hegedűs-énekes. A zenekar tagjai: Darvas Ferenc – zongora, Darvas Kristóf – zongora és harmonika, Takács Szabolcs – bőgő, Herboly László – dob, Petz Bálint – gitár, Szakál Tamás – hegedű. Zenei producer: Darvas Kristóf.

Most a Dalok.hu terjesztésében megjelent a „Ne nézz rám - 7 frivol színházi dal Várady Szabolcs szövegeire”. A tavaszra várható teljes album előfutára.

Nemrég nyilvánossá vált Darvas Ferenc zeneszerzői Facebook oldala is, ahol a szerkesztők folyamatosan várják a dalairól, fellépéseiről bárhol, bármikor készült fotókat, videókat. A zeneszerző Youtube csatornáján pedig láthatunk egy werk sorozatot, amelyben felelevenedik a felvételek hangulata, a résztvevők nyilatkoznak a szerzőről.
Az albumot ITT tudod letölteni.
Az ismert zenei platformokon pedig ITT találod az elérhetőségét.

Forrás: Színház Online, Wikipedia.

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 09. 24.
A Tárkány Művek új lemeze a napokban a Dalok.hu-n látta a napvilágot. Most hallhattok róla egy dalt egy olyan videó kíséretében, amelynek a Dalok.hu-n van a premierje.
2021. 12. 30.
A szilveszteri bulik hangulatához tökéletesen passzol a Mr. Alkohol című, eredetileg Szörényi Szabolcs – Bródy János által írt dal új feldolgozása, amelynek videó-premierjét az év utolsó napjaira időzítette a CSILLAGFRÖCCS zenekar.
2021. 12. 28.
Hasonlították már Norah Jones-hoz, másoknak ő a magyar Katie Melua, Emilia Torrini, Joan Baez, Erykah Badu vagy Billie Eilish. Prieger Zsolt pedig Portishead-ként magasztalta VENI-t legutóbbi koncertje után.
2021. 12. 13.
Közel negyven éve basszusgitározik Giret Gábor Magyarország legnagyobb zenei produkcióiban, miközben évek óta készül kiadni saját szerzeményeit. Zenésztársai hosszas unszolására, végre elérkezettnek látta az időt a megjelenéshez...
2021. 12. 13.
Az új, a Dalok.hu terjesztésében megjelent lemez ismét egy zeneileg színes blues-rock album, viszont a mondanivalóját tekintve most az elgondolkodtató, érzelmes szövegek kerültek inkább előtérbe.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink