25 éves a Ghymes - Jubileumi és lemezbemutató koncert

2009. 01. 08.

Kicsit szokatlan időpont ez egy nagy budapesti Ghymes-koncerthez, hiszen arra általában két héttel korábban, karácsony környékén szokott sor kerülni, nem pedig így az új év elején. Az ünnepi hangulat azonban így is meglesz, hiszen ezen az estén üli huszonötödik születésnapját a felvidéki világzene-együttes.


Nem akármilyen lendületben éri ez a tekintélyt parancsoló évforduló a Szarka fivérek zenekarát. Sok más csapattal szemben ugyanis a Ghymes nem lassított a tempón, hanem még aktívabb is, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt - a lemezkészítés terén legalábbis mindenképpen, hiszen az elmúlt időben évről évre új albummal jelentkezett. Mivel a tendencia nem tört meg 2008-ban sem az Álombálom című anyagnak köszönhetően, szokás szerint lemezbemutatóként is funkcionál majd ez az este, amelynek fényét természetesen vendégek - jelesül Fábry Sándor, valamint a Honvéd Táncszínház és a Budapesti Ifjúsági Kórus tagjai - is emelik.

Egyszóval minden adott ahhoz, hogy a papírforma szerinti, nagy sikerű koncertre kerüljön sor, ami nem is csak az elmúlt, hanem az elkövetkező negyedszázadot is ünnepli majd. Hiszen ahogy Szarka Tamás fogalmaz: "Az új - a következő 25 évük is ott, azon az estén, abban a muzsikában születik majd erre a világra. Aki ott lehet, bábája lehet."

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink