Clear Noise – music for mist. Zene elmélyült állapotokhoz

2021. 11. 14.

A Dalok.hu terjesztésében jelent meg a „magyar Mike Oldfield” ötödik anyaga. Válik Bernát egyedül felel szinte minden hangszerért, ami hallható az albumán  és a grafikáját is ő készítette.

„Olykor a nyugis elektronikus zenéhez áll a legközelebb, olykor gótikusan neoklasszikus hatású, máskor fenyegető rock, de akár egy nagyívű gitárszóló is belefér. Sikerült viszont a sokféleséget egyetlen, átfogó hangulati ív szolgálatába állítani”

– ezt írta a Recorder  a Clear Noise első lemezéről

A három részes (!) Nocturnal Mind folytatja a fiatal előadó által 2019-ben elkezdett utat. Introvertált, de magabiztos, egyszerű, de komoly tudást felmutató zene ez. A Mike Oldfield megközelítése a 70-es évekből.

Most itt van a folytatás, a „music for mist”. Megkértük Bernátot, hogy írjon róla pár sort. 

A Clear Noise mint egyéni, szóló projekt 2019 óta létezik.

Az idén megjelent lemez a 'Music for Mist' alapvetően filmzenés, ambient atmoszférájú.

Sárvári Kovács Zsolt a 'Yūrei' című számban dobjátékával gazdagította a lemezt.

A dalok többsége 2020-ban íródott, a mixinget és a masteringet pedig idén készítette el Válik László.

A borító egy részlet az 'Axon' című képemből. A borítóimat saját magam készítem.

Grafikusként kiemelten fontos számomra a vizuális megjelenés.

A zene és a kép kéz a kézben jár, egyik erősíti a másikat.

A lemez címe egyrészről utal Brian Eno Music for Films, Music for Airports című lemezeire, másrészről személyes vonatkozásokat hordoz magában.

Nem szeretném egy bizonyos stílusra korlátozni a zenémet. A lehető legtöbb irányzatból próbálom belevinni azokat az elemeket amiket közel érzek magamhoz.

Hangulatok megragadása, kifejtése a célom, ami gyakran kihat a szerkezetre.

Ez az anyag ebben az irányzatban mélyül el, ahogy az eddigi Clear Noise megjelenések, de új megoldásokkal. Azóta sok más irányba kísérleteztem ezért a jövőben másabb hangzású zenékre is lehet számítani.

A lemez az L.V. Records gondozásában jelent meg.

A Yūrei című számhoz készítettem egy kis visualt:
 

 

Bernát Válik László ismert zenész és hangmérnök fia. Az alább hallható, két éve készített podcastban beszélgettünk az apa-fia művészi kapcsolatáról. Bernát tervezi apja kiadójának a lemezborítóját, már gyerekkori rajzaiból is készült borító. Zenéjét Laci stúdiójában veszi fel, albumai az LV Records jóvoltából (és a Dalok.hu digitális terjesztésében) jelennek meg. 


Az eddig megjelent albumokat ITT töltheted le CD minőségben.

Az új album elérhetőségét a főbb platformokon ITT találod.
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 08. 24.
Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű részvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.
2021. 11. 17.
Tízéves történetében először készül téli üzemmel a főváros egyik legnagyobb, szabadtéri szórakozóhelye - a Budapest Park. Téli meseországának kapuja december 3-án nyílik meg, középpontjában egy hatalmas jégpályával.
2021. 11. 15.
​​​​​​​A Trottel Records 1998-ban kazettán jelentette meg szibériai sorozatának első részeit. A sorozat 20 év múlva, vinylen éled újra, új felvételekkel és tematikával. A Szibériai sámán hangképek után íme az Észak-Turkesztáni epikus hangképek LP.
2021. 11. 12.
A "Mörcsfesztivál" egy összehangolt zenei akciós hétvége, amikor a magyar zene rajongói kedvező áron vásárolhatják meg kedvenceik relikviáit, vagy különleges, "csomagba rendezett", esetleg dedikált termékeit.
2021. 11. 12.
Boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és nyitottabbak azok az emberek, akik könnyűzenét tanulnak.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink