mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Viclaz

Viclaz

"Csak az elmúlt tíz évben körülbelül 30, műfaji értelemben igen különböző lemezen működtem közre, mint zeneszerző, zenei producer, és hangmérnök. Ez alatt az idő alatt sikerült begyűjtenünk 3 aranylemezt (Dope Man, Fekete Vonat) és egy platinát (Fekete Vonat) is. Mindezek mellett, amire még büszke vagyok, az a 6 aranyzsiráf díjam, amiből a mai napig, egyedül állóan egyszerre 3-t ítéltek oda, a még mindig „szívem

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/viclaz

Az előadó Facebook oldala:

Viclaz - War On Terror CD 2

Viclaz
War On Terror CD 2
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2006

Rock

Viclaz - War On Terror CD 1

Viclaz
War On Terror CD 1
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2006

Rock

Interjú László Viktorral /VicLaz, Sexepil/, napjaink és az elmúlt harminc év könnyűzenei palettájának egyik legsikeresebb hazai zeneszerzőjével
2007. július 02. 13:37
Dalok.hu: Hány lemezen működtél közre mint zeneszerző és ebből mennyi az aranylemez?
 
VicLaz: Csak az elmúlt tíz évben körülbelül 30, műfaji értelemben igen különböző lemezen működtem közre, mint zeneszerző, zenei producer, és hangmérnök. Ez alatt az idő alatt sikerült begyűjtenünk 3 aranylemezt (Dope Man, Fekete Vonat) és egy platinát (Fekete Vonat) is. Mindezek mellett, amire még büszke vagyok, az a 6 aranyzsiráf díjam, amiből a mai napig, egyedül állóan egyszerre 3-t ítéltek oda, a még mindig „szívem csücske” Sexepil zenekar, 1996-os Sugar For The Soul” albumának; az év lemeze az év borítója és az év videó klipje kategóriákban.
 
 
Dalok.hu: Meg tudnád nevezni a három legkedvesebb albumod?
 
VicLaz: Nagyon kevés az olyan produkció, amit ne szerettem volna. Imádok a különböző műfajok között kalandozni, akár egy időben is. Így rengetegszer előfordult már, hogy az egyik írása közben pihentem ki épp a másikat, míg ugyanebben az időben nyertem belőle egy olyan új ihletet, ami sohasem érinthetett volna meg ezen munka nélkül.
 
Dalok.hu: Hogy hívták az első zenekarodat, és kikkel kezdtél el zenélni ezekben az időkben?
 
VicLaz: 1979-ben, úgy 16 évesen alapítottam az első részben saját, részben külföldi feldolgozásokat játszó zenekaromat „Jet Man” néven. Hideg Jancsi barátom énekelt, míg a doboknál Orbán Sanyi, a balkezes dobos ült akinek a neve, mint humoristáé, ismerős lehet manapság a „Maksa Tv-ből, Híradóból”, napjaink egyik legnézettebb szórakoztató műsorából. Lassan 30 éve, hogy aktívan zenélek, de
mindössze, körülbelül 1997 óta dolgozom azon az előbb említett 30 lemezen.
 
 
Dalok.hu: Kik azok a zeneszerzők, akik mint idolok végig kisérték eleddig alkotói pályafutásod ?
 
VicLaz: Rengeteg híres nevet megemlíthetnék, s ha belekezdenék, talán sosem érnék a végére; mégis Frank Zappa, Messhuggah, Johni Cash, NIN, Tool, ABBA, AC/CD, David Bowie, Cors,stb. lennének azok, akik ezzel a szabad asszociációs, freudi módszerrel elsőként beugranának, ha már konkrét nevekben kellene gondolkodnom.
Természetesen csak is azzal a kitétellel tehetem meg ezt is, hogy valamennyi könnyűzenei előadótól – a fent említetteken kívüliektől is – rengeteget tanulhat az ember, ha megfelelően nyitott, érzékeny, és alázatos mind a zene, mind a művelői irányába!
 
Dalok.hu: Manapság éppen milyen zenei munkáid vannak?
 
VicLaz: Nem olyan régen fejeztem be az Ogli G legújabb RAP lemezét, és e mellett folyamatosan írjuk a Sexepillel, a már oly régóta, a rajongók által is áhított új lemezt. A Sexepil zenekar az én ide- s tova 20 éve legbelsőbb, privát zenei szférám, ahol bármi is történjen oda kint, mindig megtalálom a magam sajátos lelki nyugalmát, még akkor is ha épp nem mennek a legsimábban a csapat dolgai.
 
Dalok.hu: Következő nagy dobás?
 
VicLaz: Természetesen az előbbi kérdésből magától értetődően következik, hogy az
új, saját, Sexepil lemez elkészítése a következő nagy dobásom, mintegy 10 év szünet után, - mely időszakban egyéb iránt azért sikerült mintegy 30 albumot elkészítenem, csak éppen nem a saját, vagy kizárólag a saját szórakoztatásomra, hanem másoknak, általában megrendelésre, s néha még barátságból, szórakozásból is, ha az időm és a fránya anyagiak épp engedték és nem szóltak durván közbe -!
 
Dalok.hu: Hogy lehet az, hogy ma is ilyen aktív és fiatalos vagy, mintha csak 28 éves lennél?
 
VicLaz: Szerintem mindenért csak is a zene lehet a felelős! Alapvetően három évtizede úgymond „zeneterápián” vagyok, és ennek keretében, szinte mindvégig azzal foglalkozhattam, amit a legjobban szeretek és érdekel, tehát a munkám volt a hobbim és fordítva, egy időben. Mindenkinek jó tanács lehet az a közhely, miszerint a legoptimálisabb hosszú távon, ha az ember azt csinálhatja, amit szeret, és meg is tud belőle élni valahogy…