mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Vad Fruttik

Vad Fruttik

Ars poetica: Közönséges mindaz, ami nem a szellemhez szól, s csupán érzéki érdeklődést kelt. Azonban a szellemet nemcsak a szellemi dolgok érdeklik, hanem sokszor megragadja az érzéki szépség animalitása is. A Vad Fruttik, és Likó Marcell zenei karrierje a Summer Kitchen -- Nirvana feldolgozás zenekarban kezdődött Várpalotán 1996 ban egy nyári konyhában (ki gondolta volna). Itt fedezte fel Herter Tamás - a város ismert

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.vadfruttik.hu

www.dalok.hu/vadfruttik

Az előadó Facebook oldala:

Vad Fruttik - Rózsikámnak Digitálisan

Vad Fruttik
Rózsikámnak Digitálisan
Mamarecords
2006

Pop

Vad Fruttik - Egy Éjszaka Bohémiában

Vad Fruttik
Egy Éjszaka Bohémiában
CLS
2008

Pop, Rock

Vad Fruttik - Fénystopposok

Vad Fruttik
Fénystopposok
Megadó Kiadó
2010

Pop, Rock

Vad Fruttik - Darabok

Vad Fruttik
Darabok
Megadó Kiadó
2013

Pop, Rock

Vad Fruttik - Mi Lenne Jó (EP)

Vad Fruttik
Mi Lenne Jó (EP)
Megadó Kiadó
2015

Pop, Rock

Vad Fruttik - HighTech

Vad Fruttik
HighTech
Vad Fruttik
2017

Elektronikus

Vad Fruttik - Szabad.Vagy

Vad Fruttik
Szabad.Vagy
Vad Fruttik
2018

Elektronikus

Vad Fruttik - új dal, új klip, ősszel új lemez
2010. június 15. 10:22

Új dallal és ahhoz új videoklippel jelentkezik a Vad Fruttik zenekar. A "Lehetnék én is" című szám és videója a veszprémi/várpalotai zenekar szeptemberre ígért harmadik albumát harangozza be. A dalt és a klipet itt találod.

"Szerettem volna írni egy dalt a hétköznapokról, és az emberi akaratról, hitről, önbizalomról." – mondja Likó Marcell frontember. "Úgy próbáltam egy patetikus dalt írni, hogy közben hiteles is maradhasson — ne csússzunk át poénba, vagy giccses hegedűfutamokba. A mondanivaló egyértelmű: bárkiből lehet ’hős’ – nem a tévében/színpadon kell keresni az idoljainkat, hanem át kell menni nagyfaterhoz, odafordulni a mellettünk állóhoz, vagy belenézni a tükörbe."

A dalhoz az RTL Klub riportere, Kiss Norbert Ádám és Trost Ádám operatőr készítettek látványos videoklipet, melyben az együttes tagjai Veszprém megyéből indulva eljutnak a fővárosba, sőt a főváros fölé a hegyekbe, és a nap végén onnan nézik Budapest fényeit – pont úgy, ahogy diadalmas amerikai zenekarok szoktak letekinteni klipjeikben a lábuk alatt elterülő Los Angelesre.

"Egy gerillaklipet találtunk ki, amely valamelyest szimbolizálja a zenekar útját is. Veszprémből indultunk, Budapestre érkeztünk, közben a szimpatikus helyszíneken megálltunk, és forgattunk. Nem egy egyszerű image-klipet akartunk készíteni, hanem annál azért többet. A klip szimbólumrendszere, és képi világa is próbál túlmutatni a sablon videókén. A piros fotel (szív), a dal végén a rádió-adótorony (rádiós sugárzás) olyan dolgok, amelyek jelentéssel bírnak a zenekar számára. Ahogy Pesthez közeledtünk, úgy lett egyre népesebb a táj – még ha nem is direkt módon, ez is a Fruttik karrierjét szimbolizálja. A legvégén leplezzük csak le, hogy hova is jutott a Várpalotáról indult zenekar: a főváros fölé."

A Vad Fruttik legközelebb a budapesti Zöld Pardon szabadtéri színpadán lép fel június 16-án.