mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Üllői Úti Fuck

Üllői Úti Fuck

A zenekar 1989-ban jött létre: Molnár Tamás (szaxofon), Szántó Faszi (ének, gitár), Varga Zoltán (basszusgitár) és Farkas Zoltán (dob) felállásban. Első koncertjeikkkel meglepő hatást váltanak ki  (dobálás, köpködés, áramtalanítás, koncertterem bezárása) stb. A banda két hónap után azonnal megcsonkul a magyar néphadsereg miatt, Farkasember és Varga Zoli rövid időre kikerül a rockéletből. Óriási felfordulás a tagcserék

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.ulloiutifuck.hu

www.dalok.hu/ulloiutifuck

Az előadó Facebook oldala:

Üllői Úti Fuck - A Gyengébbek Kedvéért

Üllői Úti Fuck
A Gyengébbek Kedvéért
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2006

Alternatív

Üllői Úti Fuck - Fuck 'n' Roll (Üllői úti Fuck & Yellow Spots)

Üllői Úti Fuck
Fuck 'n' Roll (Üllői úti Fuck & Yellow Spots)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2018

Jazz, Rock

Üllői Úti Fuck - Fordított Világ

Üllői Úti Fuck
Fordított Világ
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2019

Alternatív, Pop, Rock

Üllői Úti Fuck Télapó 2016

A gitáros-énekes Szántó Faszi együttese, az ikonikussá vált, 1988-ban alapított Üllői úti Fuck.
A név Szántó agyából pattant ki, egy elírást vélt felfedezni az Üllői úton levő Kosztolányi emléktáblán. Friss angoltudását bevetve újraértelmezte a „hibás" szót: Fák. A többi mára már történelem. A zenekar korai időszakában két kazetta jelent meg (I. - 1993, Fekszik -1996) mindkettő magán kiadásban. A zenekar 1997-ben jelentette meg A ló túlsó oldala című albumot, melynek Esküvő című slágerét a Crossroads Records adta ki. Két évvel később a Polygram kiadó a lemezanyagot néhány számnyi változtatással újra piacra dobta: Én meg a Farkasember címmel. A gyengébbek kedvéért című anyag 2006 közepére készült el és került fel a dalok.hu oldalra, aztán fél évvel később már végre fizikai formában is megjelent.
Következő lemezük várhatóan 2017 elején jelenik meg, melyen két klasszikus, a rajongók által minden koncerten igényelt „sláger" is hallható lesz immár minőségi megszólalásban.
Szántó szavaival: az Üllői Úti Fuck zenei stílusa: budapesti odamondogatós, de a Fuck örömmel és töretlen lelkesedéssel viszi el az odamondogatást az ország minden pontjára.
Régi és új rajongóik egyaránt láthatják és hallhatják őket vidéki kis- és nagyvárosok színpadain, falunapi rendezvényeken, fesztiválokon, kis és nagykocsmákban no és persze a nagy slágernóta az Esküvő miatt, néha a zenekar esküvőkön is megjelenik. Elhíresült számukat több tucat zenekar játszotta és játssza a mai napig a Nagy Napon. A zenekar alapító tagjai közül a két nagy „öreg": Szántó Faszi és Farkasember biztosítja a mostani Fuck zenekar alapját, két ifjonc titánnal kiegészülve. Zenei stílusát tekintve az Üllői úti Fuck: minden (rock, punk, alter vagyis csodás eklektikus-harmonikus)


A zenekar tagjai:

Szántó Faszi Gábor – gitár, ének
Kiszely Márk – basszusgitár
Karádi Gergely – gitár, ének
Farkas(ember)Zoltán – dob, ének

Interjú Gerdesits Ferenccel, aki többek között az S-Modell zenekar, Üllői úti Fuck és a Quimby zenekar dobosa, valamint Marlboro Man zenekar frontembere, egy személyben
2007. június 01. 16:43
Dalok.hu: „Mik a hírek”, mi foglalkoztat mostanság leginkább?
Gerdesits Ferenc: Kezd elegem lenni zeneileg az úgymond „normális” tradicionális hangzásból, új hangokat, zörejeket keresek, akár még a szemétből is hajlandó vagyok előkotorni valami újat, egyedit. Most a legunalmasabb számomra talán egy míves kimunkált, úgy is mondhatnám jól bevált pergőhang lenne, ezért messziről kerülöm ezeket, inkább legyártok valamit, ami talán nem is pergőként definiált jel, csupán egy öncélú zaj, ám a ritmus helyi értékébe illesztve, a zenében tökéletesen működik, hisz hat!
Dalok.hu: Melyik gyermeked készül zenei pályára, vagy izgatja leginkább a fantáziáját a hangszerek világa?
Gerdesits Ferenc: A legfiatalabb és a legidősebb. Palkó, az első és legidősebb csemetém, dobolni szeretne - szegény -, ő még nem tudja mivel jár az efféle, nem „anyagias” elkötelezettség a mai világban. Máté gyakorlatilag minden hangszerhez nagyon tehetségesen nyúl, én azért mint „jó” szülő, mégis csak azt szeretném ha orvos vagy ügyvéd lenne belőlük.
Dalok.hu: Új Marlboro anyag?
Gerdesits Ferenc: Az még azért odébb van. Félig kész már a lemez gerince, de még rengeteg mozzanat kimunkálatlan, egy igen képlékeny alkotói fázisban pihennek a számok. Az eddigi M.M. lemezek szöges ellentettje lesz, koncepcióját tekintve ez az album. Folkos, gyakran instrumentális, amolyan „nem létező népzene”, ami pillanatnyilag megragadta a fantáziámat, és az, hogy letegyek az asztalra valamit, ami az eddigiek ellenkezője. A fenti szemlélet leginkább a vicces, ironikus témák, dalszövegek hiányát jelenti, míg a helyébe, egy mélyebb, cizelláltabb, zeneileg is komolyabb szegmensét szeretném átültetni a személyiségemnek, zeneírói vénámnak.
Dalok.hu: És a régiek?
Gerdesits Ferenc: Ha lenne egy kiadó amelyik megjelentetné cd-n az előző Marlboro Man albumokat, akkor én készítenék belőlük rögtön hármat: A „Tombol a hülyeség” című, 1992–ben megjelent kazettát először is piacra dobnám cd formátumban is. A „ Halak” című 1995–ös albumot megspékelném néhány nagyon emlékezetes korabeli koncertfelvétellel, ahogy a Pinus Negra 2003–as stúdióalbumát is felturbóznám az egyik legemlékezetesebb Sziget attrakcióval, ugyancsak bónusztrack–ként, vélhetően a nagyérdemű legnagyobb megelégedésére.
Dalok.hu: Boldog vagy? Szerelem vagy zene, vagy mindkettő elfér egymás mellett?
Gerdesits Ferenc: Most boldognak érzem magam. Körülbelül háromnegyed éve megtaláltam a magány szépségét – amit korábban nem nagyon tudtam volna ilyen intenzíven megélni – de most már ez az élmény is csak a múlté, lévén, hogy ismét szerelmes vagyok, és most még boldogabb mint az előtt. Talán ez azért lehet, mert az évek során megtanultam optimálisan irányítani magam, és megélni fájdalom nélkül a negatív dolgokat, ha kell.
Dalok.hu: Terveid a jövőt illetően?
Gerdesits Ferenc: Szeretném a dobolásom még egyszerűsíteni, mentesülni minden felesleges sallangtól, csak a lényeges dolgokra koncentrálni úgy az életben mint a zeneszerzés területén. Ezt az attitűdöt próbálom beépíteni a Quimby új lemezének az előkészületei során, az egész zenekar működési rendjébe, kollektív lelki világába, és úgy hiszem jó úton haladunk!